Öne Çıkanlar öğretmen Kurum Takip Sistemi Veri Girişi Kamu Birliği Konfederasyonu Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

2023 Yılı MEB-EKYS Sınavı Sınava Giriş Belgeleri

2023 Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2023-MEB-EKYS) 5 Mart 2023 tarihinde yapılacaktı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konuya ilişkin bir duyuru yapıldı.

Yapılan duyuruda ''5 Mart 2023 tarihinde yapılacağı açıklanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB-EKYS) Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. 5 Mart'ta Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirileceği duyurulan 2023 Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB-EKYS) ertelendi. Sınav tarihi daha sonra açıklanacak.'' denilmişti.

ÖSYM'den 8 Mart 2023 tarihinde yapılan duyuruya göre; 5 Mart 2023 tarihinde yapılacağı duyurulan 2023 Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2023-MEB-EKYS), 21 Mayıs 2023 tarihinde yapılacaktır. 21 Mayıs 2023 tarihinde uygulanacak sınav için 11-13 Nisan 2023 tarihleri arasında geç başvuru alınacaktır. Adaylar başvurularını, ÖSYM başvuru merkezlerinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr)  ve ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan yapabilecektir. ÖSYM Yönetim Kurulu’nun kararıyla Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde 2023-MEB-EKYS sınavı yapılmayacaktır. 2023-MEB-EKYS sınavına Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya sınav merkezlerinde girmek için tercihte bulunan adayların, sınav merkezi tercihlerini güncellemeleri gerekmektedir. Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya sınav merkezlerinde sınava girmek için tercihte bulunan ancak belirtilen sürede sınav merkezi tercihini güncellemeyen adaylardan sınav merkezi Hatay olan adaylar Adana ilinde; sınav merkezi Kahramanmaraş olan adaylar Gaziantep ilinde; sınav merkezi Malatya olan adaylar Elazığ ilinde sınava alınacaktır. 2023-MEB-EKYS sınavına başvuran tüm adaylar, 11-13 Nisan 2023 tarihleri arasında 13 Nisan 2023 tarihi saat 23.59’a kadar ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) ve ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan sınav merkezi tercihlerini güncelleyebilecektir.

2023 Yılı MEB-EKYS Sınavı; 21 Mayıs 2023 tarihinde saat 10.15'de yapılacak ve 150 dakika sürecek. Sınav; çoktan seçmeli 80 soruluk bir test şeklinde yapılacaktır.

Başvurusunu tamamlayan adaylara ÖSYM tarafından, hangi bina ve salonda sınava gireceklerini, sınav tarihini ve saatini gösteren Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir.

Adaylar sınava, sınavın yapılacağı hafta içerisinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi girerek edinecekleri Sınava Giriş Belgesi ve nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslı veya T.C. Kimlik Kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan “fotoğraflı barkodlu-karekodlu” veya “fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” ile kabul edilecektir.

Bunların dışındaki sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler olarak kabul edilmeyecektir. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.