Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

2023 Yılı TED Tam Eğitim Bursu Sınavı Ne Zaman?

Türk Eğitim Derneği'nden Karşılıksız Tam Eğitim Bursu için gerçekleştirilecek 2023 Yılı TED Tam Eğitim Bursu Sınavı Başvuruları 1 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında https://connected.ted.org.tr/Schoolarships linkinden yapılacak. 2023 Yılı TED Tam Eğitim Bursu Sınavı 18 Şubat 2023 tarihinde saat 10.00'da seçilen sınav merkezinde yapılacak. 

Tam Eğitim Bursu (TEB) Sınavı Başvuru Koşulları

TEB Sınavına başvuracak adayların; T.C. vatandaşı olması, 2022-2023 öğretim yılında 4. ve 8. sınıfa devam ediyor olması, öğrencinin “bitirdiği sınıfa ait yıl sonu karnesinde” not ortalamasının en az 85 olması, ekonomik koşulları itibariyle maddi desteğe ihtiyaç duyması gerekmektedir. Ailenin aylık toplam geliri 11000 TL’den düşük olmalıdır. TED okullarında öğrenimini sürdüren öğrenciler sınava başvuru yapamazlar.

Tam Eğitim Bursu (TEB) Sınavı Sonuçlarının Açıklanması

Tam Eğitim Bursu (TEB) sınav sonucu Mart ayı içerisinde sınav başvurularının yapıldığı www.ted.org.tr adresi üzerinden ilan edilir. Adaylar sistem üzerinden Sınav Sonuç Belgesine ulaşabilirler.

Ev Ziyareti ve Mülakat

18 Şubat 2023 Cumartesi günü yapılacak olan yazılı sınavda aldıkları puana istinaden belirlenen puan kriterini sağlayan öğrencilerle evlerinde mülakat yapmak üzere iletişime geçilecektir. Mülakat sonrası olumlu değerlendirilen öğrenciler, Türk Eğitim Derneği Burslu Öğrenci Tespit Komisyonu ve Yönetim Kurulu Kararıyla Tam Eğitim Bursu almaya hak
kazanacaktır. Öğrenci değerlendirmeleri Tablo-1’de belirtilen TED okullarının belirlemiş olduğu sınıf düzeyleri dikkate alınarak gündüzlü/yatılı eğitim almak üzere yapılacaktır.

Bursluluk Süreci

Tam Eğitim Bursu almaya hak kazanan öğrencilerin eğitim ücretleri, servis ücretleri, yemek giderleri, giyim giderleri, kitap-kırtasiye harcamaları, cep harçlıkları ve yatılı okullarımızda okutuluyor olması halinde pansiyon giderleri lise eğitiminin sonuna kadar karşılanacaktır. Tam Eğitim Bursu kapsamına alınan öğrenciler öğrenimlerinin üniversiteye kadar olan kısmını TED Okullarında yatılı ya da gündüzlü olarak sürdürmektedir. Tam Eğitim Bursuyla TED Okullarından mezun olan öğrencilerin başarılı oldukları sürece, üniversitede de bursları devam etmektedir.

Tam Eğitim Bursu almaya hak kazanan öğrencinin velisiyle karşılıklı Tam Eğitim Bursu Taahhütnamesi imzalanmaktadır. Tam Eğitim Bursu Taahhütnamesi Madde 4’te belirtilen aşağıdaki koşullardan herhangi birinin gerçekleşmesi halinde öğrenci burs hakkını kaybetmektedir.

Öğrencinin Bursunun Kesileceği Durumlar

a. Öğrencinin herhangi bir şekilde bir başka kurum, kuruluş, okul, dernek, vakıf, kişi vb.’den burs alması,
b. Öğrencinin sınıf tekrarı yapması,
c. Öğrencinin yıl sonu akademik başarı ortalamasının 90’nın altında olması,
d. Öğrencinin her dönem için karnesinde temel derslerden birinden 60 ve 60’ın altında not bulunması,
e. Öğrencinin disiplin cezası alması,
f. Öğrencinin mazeretsiz olarak ve bilgi vermeden 10 (on) gün ve üstü süreyi kapsayacak şekilde okula gelmemesi veya okulu terk etmesi,
g. Öğrencinin herhangi bir suç dolayısıyla mahkum olması,
h. Öğrencinin eğitim aldığı TED Okulu ve TED Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilen sosyal aktivitelere mazeret göstermeksizin katılmaması.

Öğrenciye Yapılan Ödemelerin Geri Alınacağı Durumlar

a. Öğrencinin burs almaktan ya da kendine gösterilen TED Okulu’nda okumaktan vazgeçmesi,

b. Öğrencinin devam ettiği sınıfı bitirmesi ve mücbir sebep olmaksızın bir üst sınıfta öğrenimine devam etmemesi,

c. Aile gelirinde, TED Genel Merkezi tarafından belirlenmiş kriterin üzerinde değişikliğin olması ve bu durumun bildirilmemesi halinde, değişikliğin vuku bulduğu tarihten sonra yapılan ödemeler,

d. Öğrenci ve/veya Veli/Vasisinin başvuru formunda sunmuş olduğu bilgilerin gerçeğe aykırı olduğunun saptanması,

e. Yukarıda belirtilen sebeplerden herhangi birisi dolayısıyla öğrencinin bursunun sona ermesi durumunda, Tam Eğitim Bursu kapsamında öğrenciye yapılan tüm harcamalar, işlemiş yasal faizi ve %50 fazlası ile birlikte öğrenci ile veli veya velilerinden veya vasisinden müşterek ve müteselsil olarak talep ve tazmin olunur.

Önemli Uyarılar

a. Yatılılık tercihi yapılabilecek tek kademe 9. sınıf olup, alım yapan tek okulumuz TED Karabük Koleji’dir. Başvuru formunun “Gündüzlü / Yatılı Eğitim tercihiniz?” kısmından “Yatılı” ya da “Gündüzlü veya Yatılı” seçmeniz durumunda, yatılılık için otomatik olarak TED Karabük Koleji için değerlendirmeye alınacaksınız.

b. Tam Eğitim Bursu Sınavı Başvuru Formunda, sınav başvurusu yapan kişinin aday ile yakınlık derecesinin anne-baba-yasal vasi den hangisi ise belirtilen T.C kimlik numarasının da ilgili kişiye ait olması gerekmektedir.

c. Ev ziyareti ve mülakat sürecinde Başvuru Formunda beyan edilen bilgilerle tutarsız belgeler sunulması durumunda öğrencinin burs hakkının iptali Türk Eğitim Derneği’nin inisiyatifindedir. Gelir durumuna ilişkin değerlendirme yapılırken öğrencinin yaşadığı ilin sosyo-ekonomik koşulları da dikkate alınacaktır. Burs alacak öğrencilerin belirlenmesi aşamasında, yapılan yazılı sınavda birbirine yakın puan alan öğrencilerden gerekli kriterlere uygunluğunun yanı sıra, ekonomik durumu daha düşük olan tercih edilecektir.

d. Öğrenciler başvuru formunda belirttikleri her bilgiyi istenildiğinde resmî belgeyle ibraz etmek zorundadır.

e. Tablo-1’de belirtilen kontenjanların, uygun aday bulunmaması halinde boş bırakılması Türk Eğitim Derneği’nin inisiyatifindedir.

BAŞVURU KILAVUZU

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.