Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu Milli Eğitim Bakanlığı

6. Havalimanlarının Kargo Bölümlerinde Görev Yapacak Patlayıcı Madde Tespit Görev Köpeği ve İdarecisi Sınavı Ne Zaman?

Sınav başvuru ücretinin mesai bitimine kadar ödeneceği ve başvuru işlemlerinin yapılacağı son tarih 13 Ekim 2023'dür. İl Emniyet Müdürlüğünce alınan müracaatların resmi yazı ve dijital olarak Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’na gönderileceği son tarih 18 Ekim 2023'dür.

Sınava girecek adayların Sınav Yerleştirme Komisyonu tarafından yerleştirme işlemlerinin yapılarak, ilan edileceği tarih aralığı 23-27 Ekim 2023'dür. İl Emniyet Müdürlüklerine gönderilen kesin listelere göre adaylara, sınav giriş belgelerinin düzenlenerek teslim edileceği son tarih 13 Kasım 2023'dür.  Sınavın başlayacağı tarih 14 Kasım 2023'dür. Sınav Değerlendirme Komisyonunun görev alacağı tarih başlangıcı 14 Kasım 2023'dür. Sınav sonuçları tüm değerlendirmeler bittikten sonra açıklanacaktır.

2. Başvuru İşlemleri:

2.1. Başvuru şartlarını yerine getiren adaylar, ikamet ettikleri il valiliklerine (İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerine) müracaat edeceklerdir.

2.2. Sınava katılacak görev köpeği ve idarecisinden 32.000 TL (otuzikibin) sınav başvuru ücreti alınacaktır. Bu ücretler, adaylar tarafından Halk Bankası şubelerine sınav adı ve kimlik bilgileri belirtilerek yatırılacaktır. Adaylar, sınav giriş ücreti yatırıldığına dair almış olduğu dekontu müracaat ettikleri İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

2.3. Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı, Sınav Yerleştirme Komisyonu tarafından adayların sınav yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra İl Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerince Genelge ekinde yer alan (Ek-4/B) sınav giriş belgesi düzenlenerek adaylara teslim edilecektir.

2.4. Müracaat tarihi itibari ile görev köpeğinin son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş, 100 (yüz) derece ve üstü kalça filmleri geçerlidir.

3. Adayların Sınav Öncesinde Uyması Gereken Hususlar:

3.1. İdareciler, sınav öncesi köpeklerin kimliklerini/pasaportlarını hazır hale getirir.

3.2. İdareciler, sınav öncesi kendilerine ayrılan bölümde bekler.

3.3. İdareciler, sınava birer birer alınır.

3.4. Köpeklerin sınav alanına getirilmesi ve sınav sonrası kontrollü bir şekilde sınav alanından götürülmesinden idareci sorumludur.

4. İdarecilerin Sınav Esnasında Uyması Gereken Hususlar:

4.1. İdareciler sınav süresince, kendilerine ayrılmış olan alanda bekler.

4.2. İdareci görev köpeği ile beraber, sınav anında sınav görevlilerinin vereceği uyarı ve direktiflere uyar.

4.3. Bu talimatta belirtilen diğer hususları yerine getirir.

5. Görev Köpeği ve İdarecisi Sınavı:

5.1. Sınav, Merkezi Sınav Komisyonunca yapılan yerleştirme tarihlerine göre daha sonra duyurulacak olan bir adreste yapılacaktır.

5.2. Adaylardan, ruhsatlı bile olsa üzerinde ateşli silah, kesici, delici, yaralayıcı alet, telefon, kamera, iletişim sağlayıcı vb. bulunduranlar sınava alınmayacaktır.

5.3. Sınav sonuçları, Başkanlığımızın web adresinden açıklanacaktır.

5.4. 2023 yılı için görev köpeği ve idarecisi kimlik kartı ücreti 6.000 TL olarak belirlenmiştir. Söz konusu ücret Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfının Halkbank Opera Şubesi TR18 0001 2009 4130 0010 2605 12 nolu hesabına yatırılacaktır.

6. Genel Hükümler:

6.1 Başvuru şartlarını taşımayan, sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkartılan, sınavda başarısız olan ve sınavı geçersiz sayılan adayların yatırmış oldukları sınav ücreti geri ödenmez/devredilmez.

6.2 02/12/2023 tarihine kadar geçerli Havalimanlarının Kargo Bölümlerinde Görev Yapacak Patlayıcı Madde Tespit Görev Köpeği ve İdarecisi Kimlik Kartı bulunan görev köpeği ve idarecileri sınav sonucu açıklanana kadar mevcut kimlik kartları ile çalışabilecektir.

6.3 Sınavla ilgili yaşanacak tereddütlerde, söz konusu sınava ait Merkezi Sınav Komisyonunca alınan karar uygulanacaktır.

6.4 Sınav ücretleri ile ilgili iş ve işlemler 5188 sayılı Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yürütülecektir.

6.5 Sınava girecek idareciler ve köpeklerin değerlendirmeleri başlamadan önce sınav alanına hiç kimse alınmayacak ve herhangi bir ekipman üzerinde çalışma yapmasına izin verilmeyecektir. Sınav görevlileri bu kurala uymayanları sınavdan uzaklaştıracaktır.

6.6 İdareciler herhangi bir kaza ya da yaralanma olduğunda derhal sınav komisyonu ya da görevlilere bilgi vermek zorundadır.

6.7 Sınav alanında hiç kimse köpekleri tahrik edici, rahatsız edici davranışta bulunmayacaktır. Köpekleri incitecek davranışlar hiçbir şekilde mazur görülmeyecek ve sınav derhal iptal edilecektir.

6.8 Sınav esnasında sınav alanına görevli personel harici hiç kimse girmeyecek ve sınav alanı her türlü görüntülü canlı yayın sistemiyle hiç kimseye izletilmeyecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.