Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

Özel Güvenlik 2022 Yılı 15. Görev Köpeği ve İdarecisi Sınavı Ne Zaman?

Sınav başvuru ücretinin ödeneceği ve başvuru işlemlerinin yapılacağı son tarih 9 Haziran 2023'dür. Sınava girecek adayların Sınav Yerleştirme Komisyonu tarafından yerleştirme işlemlerinin yapılarak, ilan edileceği tarih aralığı 19-23 Haziran 2023'dür. İl Emniyet Müdürlüklerine gönderilen kesin listelere göre adaylara, sınav giriş belgelerinin düzenlenerek teslim edileceği tarih aralığı 24 Haziran-10 Temmuz 2023'dür. Sınavın başlayacağı tarih 11 Temmuz 2023'dür. Sınav Değerlendirme Komisyonunun görev alacağı tarih başlangıcı 11 Temmuz 2023'dür. Sınav sonuçları tüm değerlendirmeler bittikten sonra açıklanacaktır.

Başvuru İşlemleri

2.1. Başvuru şartlarını yerine getiren adaylar, ikamet ettikleri İl Valiliklerine (İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerine) müracaat edeceklerdir.

2.2. Sınava katılacak görev köpeği ve idarecisi için katıldığı branştan 32.000 TL (otuzikibin) sınav ücreti alınacaktır. Bu ücretler, adaylar tarafından Halk Bankası şubelerine sınav adı ve kimlik bilgileri belirtilerek yatırılacaktır. Adaylar, sınav giriş ücreti yatırıldığına dair almış olduğu dekontu müracaat ettikleri İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

2.3. Sınav Yerleştirme Komisyonu tarafından adayların sınav yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra İl Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerince 2020/08 sayılı Genelge ekinde yer alan “Görev Köpeği ve İdarecisi Sınav Giriş Belgesi” (Ek-4/A) düzenlenerek adaylara teslim edilecektir.

2.4. Müracaat tarihi itibari ile görev köpeğinin son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş, 100 (yüz) derece ve üstü kalça filmleri geçerlidir.

Sınav Görevlilerinin Sınav Öncesi Yapacağı Hususlar

3.1. Sınav Amiri; sınav alanının hazırlanması, sınava tabi olacak görev köpeği ve idarecisi adayları için sınava konu olan materyallerin uygun yerlere konulması ve sınav alanında yapılacak parkur hakkında aday idarecilerine bilgilendirme yapar.

3.2. Veteriner hekim; sınava katılacak görev hayvanının çiplerini okutarak 2020/08 sayılı Genelge’de belirtilen şartları taşıyıp taşımadığı ile sağlık karnesinin kontrolünü yapar.

3.3. Diğer Görevliler; sınav alanının güvenliğini sağlar ve aday idarecilerin güvenlik önlemleri ile köpeklerin donanım malzemelerinin kontrolünü, sınav amiri tarafından verilen diğer görevleri yapar.

Aday İdarecilerinin Sınav Öncesinde Uyması Gereken Hususlar

4.1. İdareciler, sınav öncesi köpeklerin kimliklerini/pasaportlarını hazır hale getirir.

4.2. İdareciler, sınav öncesi kendilerine ayrılan bölümde bekler.

4.3. Köpeklerin sınav alanına getirilmesi ve sınav sonrası kontrollü bir şekilde sınav alanından götürülmesinden idareci sorumludur.

Aday İdarecilerinin Sınav Esnasında Uyması Gereken Hususlar

5.1. İdareciler, sınav öncesi kendilerine ayrılan bölümde bekler.

5.2. İdareci görev köpeği ile beraber, sınav anında sınav görevlilerinin vereceği uyarı ve direktiflere uyar.

5.3. Bu talimatta belirtilen diğer hususları yerine getirir.

Görev Köpeği ve İdarecisi Sınavı

6.1. Sınav daha sonra duyurulacak olan bir adreste yapılacaktır.

6.2. Adaylardan, ruhsatlı bile olsa üzerinde ateşli silah, kesici, delici, yaralayıcı alet, telefon, kamera, iletişim sağlayıcı vb. bulunduranlar sınava alınmayacaktır. 

6.3. Sınav sonuçları, www.egm.gov.tr/ozelguvenlik web adresinden açıklanacaktır.

6.4. 2023 yılı için görev köpeği ve idarecisi kimlik kartı ücreti 6.000 TL (altıbin) olarak belirlenmiştir. Söz konusu ücretler, Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfının Halkbank Opera Şubesi TR18 0001 2009 4130 0010 2605 12 nolu hesabına yatırılacaktır. 

Genel Hükümler:

7.1. Kimlik kartı başvuru işlemleri, sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren 7 iş günü içerisinde yapılacaktır.

7.2. Merkezi Sınav Komisyonu ve İl Emniyet Müdürlükleri sınav ile ilgili her türlü iş ve işlemleri ilgili mevzuat ve talimat doğrultusunda yapacaklardır.

7.3. Sınavla ilgili yaşanacak tereddütlerde, Merkezi Sınav Komisyonunca alınan karar uygulanacaktır.

7.4. Sınav ücretleri ile ilgili iş ve işlemler 5188 sayılı Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yürütülecektir.

7.5. Sınava girecek idareciler ve köpeklerin değerlendirmeleri başlamadan önce sınav alanına hiç kimse alınmayacak ve herhangi bir ekipman üzerinde çalışma yapmasına izin verilmeyecektir. Sınav görevlileri bu kurala uymayanları sınavdan uzaklaştıracaktır.

7.6. İdareciler herhangi bir kaza ya da yaralanma olduğunda derhal sınav komisyonu ya da görevlilere bilgi vermek zorundadır.

7.7. Sınav alanında hiç kimse köpekleri tahrik edici, rahatsız edici davranışta bulunmayacaktır. Köpekleri incitecek davranışlar hiçbir şekilde mazur görülmeyecek ve sınav derhal iptal edilecektir.

7.8. Sınav esnasında sınav alanına görevli personel harici hiç kimse girmeyecek ve sınav alanı her türlü görüntülü canlı yayın sistemiyle hiç kimseye izletilmeyecektir.

7.9. Başvuru şartlarını taşımayan, sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkartılan, sınavda başarısız olan, sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran ve aynı işlem için birden fazla ücret yatıran, sınav ücretini kendi adına yatırmayan adayların yatırmış oldukları sınav ücreti geri ödenmeyecektir. Ancak idareden kaynaklanan nedenlerle sınavın iptal edilmesi durumunda, sınav başvuru ücreti iade edilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.