Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Özel Güvenlik (ÖGG) 108. Temel Eğitim ve 84. Yenileme Eğitimi Sınavı Ne Zaman?

Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı 2024 Yılı Sınav Takvimi'ne göre Özel Güvenlik 108. Temel Eğitim ve 84. Yenileme Eğitimi Sınavı 27 Nisan 2024 tarihinde Cumartesi günü yapılacağı görülmektedir. Eğitim Bitiş Tarihi 15 Mart 2024'dür.

Özel Güvenlik 108. Temel Eğitim ve 84. Yenileme Eğitimi Sınavına mazeretli olarak sınav il değişikliği talepleri, 27.03-02.04.2024 tarihleri arasında doğal afet, sağlık, düğün vb. durumlarda, belgelendirilmek suretiyle yapılabilecektir. Sınav il değişiklik talepleri, Başkanlığımız tarafından değerlendirilerek sonuçları, 05.04.2024 tarihinde açıklanacaktır.

1. Sınav Takvimi

Kursiyerlerin, özel güvenlik temel eğitim veya yenileme eğitimini bitirmesi gereken son tarih 15 Mart 2024'dür. Bu tarihe kadar eğitimini tamamlamış olan kursiyerler, özel güvenlik temel eğitim veya yenileme eğitimi sınavına girmeye hak kazanır.

Sınav ücretinin yatırılacağı ve özel güvenlik eğitim kurumları tarafından kursiyer fotoğraflarının taratılarak ÖGNET uygulamasına yükleneceği tarih aralığı 18-22 Mart 2024'dür.

Sınav başvuru ücretini yatıran adayların, mazeret bildirmeyerek özel güvenlik eğitimini aldığı il dışında sınava katılmak için Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerine müracaat edecekleri tarih aralığı 18-22 Mart 2024'dür.

İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü personeli tarafından, sınava katılacakların ÖGNET uygulaması üzerinden okul/blok/salon yerleştirme işleminin yapılacağı tarih aralığı 23-26 Mart 2024'dür.

İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü personeli tarafından kursiyerlere ait fotoğrafların, “2024 Yılı Sınav Talimatı”nın Genel Hükümler başlık 1.1. maddesinde belirtilen kriterlere uygun olup olmadığının ÖGNET üzerinden kontrol edilerek hatalı yüklenen fotoğrafların eğitim kurumlarına bildirileceği son tarih 26 Mart 2024'dür.

Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından sınava katılacakların okul/blok/salon yerleştirme işleminin kontrol edilerek ÖGNET uygulaması üzerinden bildirileceği tarih aralığı 27-29 Mart 2024'dür.

Mazeret bildirerek sınav yeri değişikliği talepleri, adayların mazeretlerini (doğal afet, sağlık, düğün vb.) belirten belgeleri ibraz etmesi durumunda, söz konusu talepler İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlükleri tarafından Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’na bildirecek olup, “Yerleştirme Komisyonu” tarafından 27 Mart-2 Nisan 2024 tarihleri arasında değerlendirilecektir.

Özel güvenlik eğitim kurumları tarafından, kursiyerlere ait fotoğrafların “2024 Yılı Sınav Talimatı”nın Genel Hükümler başlıklı 1.1. maddesinde belirtilen kriterlere uygun olmayan formatta ÖGNET’e yüklenenleri güncelleyeceği son tarih 29 Mart 2024'dür.

Özel güvenlik eğitim kurumları tarafından kursiyerlere ait fotoğrafların “2024 Yılı Sınav Talimatı”na uygun formatta ÖGNET uygulamasına yüklendiğini kontrol ederek, doğru kimlik bilgisi ve fotoğrafı içeren “Sınav Giriş Belgelerini” adaylara teslim edeceği tarih aralığı 30 Mart-13 Nisan 2024'dür.

Optik Cevap Kâğıtlarını Basım Komisyonu’nun görev alacağı tarih aralığı 30 Mart-20 Nisan 2024'dür.

Mazeretli sınav il değişikliği müracaat sonuçlarının ilan edileceği tarih 5 Nisan 2024'dür.

Teslim edilen “Sınav Giriş Belgeleri” üzerinde, doğru kimlik bilgisi ve biyometrik fotoğraf olmadığı tespit edilen adaylara ilişkin ÖGNET uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek düzeltme işleminin özel güvenlik eğitim kurumları tarafından yapılacağı son tarih 14 Nisan 2024'dür.

Yazılı ve uygulamalı sınavda, illerde görev alacak personel sayısının belirlenip illere gönderilmesinin planlandığı tarih 19 Nisan 2024'dür.

Sınav Sorularını Basım Komisyonu’nun kapalı devre sisteminde görev alacağı tarih aralığı 21-27 Nisan 2024'dür.

Kuryelerin sınav evrakını dağıtıma başlayacağı tarih 24 Nisan 2024'dür.

Yazılı sınav 27 Nisan 2024 tarihinde Cumartesi günü, saat 10.00'da yapılacak.

Uygulamalı atış sınavı yapılarak, atış puanlarının ÖGNET’e veri girişlerinin yapılacağı tarih aralığı 28 Nisan-12 Mayıs 2024'dür.

Sınav soruları ve cevap anahtarları 30 Nisan 2024 tarihinde yayınlanacak.

Adayların yazılı sınav sorularına itiraz etme ve itiraz ücretini yatıracağı tarih aralığı 1-3 Mayıs 2024'dür.

Yazılı sınav sorularına itiraz sonuçları 10 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacak.

Sınav sonuçları 17 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacak.

Adayların yazılı sınav sonucuna itiraz etme ve itiraz ücretini yatıracağı tarih aralığı 20-22 Mayıs 2024'dür.

Yazılı sınav itiraz sonuçları 23 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacak.

2. Yazılı ve Uygulamalı Sınavlar

2.1. Yazılı sınava katılacak adaylardan; silahsız sınav türü için 400 TL, silahlı ve silah farkı sınav türü için 500 TL sınav giriş ücreti alınacaktır. Bu ücretler, 18.03.2024 tarihinden itibaren Halk Bankası Şubelerine her aday için ayrı olmak üzere sınav adı ve kimlik bilgileri belirtilerek 22.03.2024 tarihi; mesai bitimine kadar banka veznelerinden, mobil ve internet bankacılığı ile ATM’lerden ise saat 23.59’a kadar yatırılacaktır. ÖGNET’e banka entegrasyonu ile adayların ücret kaydı otomatik olarak oluşturulacaktır. Ancak banka entegrasyonunda oluşabilecek teknik bir sorun nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanması durumunda ÖGNET’e Sınav İşlemleri Modülünde yer alan Sınav Başvurusu Ekle butonundan tüm adayların ücret kaydı İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü personeli tarafından manuel olarak yapılacaktır.

2.2. Sınav giriş ücretleri belirtilen tarihler arasında eğitim kurumları veya sınava girecekler tarafından ödenebilecektir. Söz konusu ücretin eğitim kurumu aracılığı ile ödenmesi halinde, ödeme işleminin takibi ve kontrolü sınava girecekler tarafından yapılacak olup ücretin ödenmemesi durumunda sorumluluk adaylara ait olacaktır.

2.3. Sınav süresi, silahlı sınava girecek kursiyerler için (100 adet genel soru + 25 adet silah bilgisi) 150 dakika, silahsız sınava girecek kursiyerler için (sadece 100 adet genel soru) 120 dakika, silah farkı sınavına girecek kursiyerler için (sadece 25 adet silah bilgisi) 30 dakikadır. Herhangi bir ek süre verilmeyecektir. Sınava giren adaylar ilk 30 dakika ve son 20 dakika içinde sınav salonunu terk edemeyeceklerdir.

2.4. Sınavda adaylara 100 adet çoktan seçmeli soru sorulacaktır. Her bir soru bir puan olmak üzere değerlendirme 100 puan üzerinden olacaktır. Soru grupları aynı olan adayların arka arkaya ve yan yana oturmalarına müsaade edilmeyecektir.

2.5. Silah farkı sınavına giren adaylar için 25 adet çoktan seçmeli silah bilgisi sorusu sorulacaktır. Silah farkı eğitimi almış olan adaylar sadece silah bilgisi sorularını cevaplayacaktır. Değerlendirme her bir soru iki puan olmak üzere 50 puan üzerinden yapılacaktır.

2.6. Adaylar yazılı sınavda optik cevap formlarını doldurmak üzere yumuşak kurşun kalem ve silgi kullanacaktır.

3. Sınav Değerlendirme, Yazılı Sınav Sorularına ve Yazılı Sınav Sonucuna İtiraz

3.1. Yazılı sınav sorularına veya yazılı sınav sonucuna itiraz eden adaylar Halk Bankası Şubelerine sınav adı ve kimlik bilgilerini bildirerek 250 TL ücret yatıracaklardır.

3.2. Adaylar, ilgili banka hesabına yazılı sınav sorularına ve/veya yazılı sınav sonucuna itiraz ücretini yatırdıktan sonra sınav itiraz ücreti dekontlarını İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerine teslim edecek ve ilgili personel adayların veri girişlerini ÖGNET’e yapacaktır.

3.3. Ücretini yatırmayan adayların itiraz dilekçeleri işleme alınmayacaktır.

3.4. Yapılan sınavla ilgili sınav soruları, cevap anahtarları, sınav sonucu, itiraz sonuçları ve sınavla ilgili talimatlar Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının “www.egm.gov.tr/ozelguvenlik” web sitesinde ilan edilecektir.

3.5. Yazılı sınav sonucuna itiraz ile ilgili olarak bu kılavuzun 3.1. 3.2. ve 3.3. maddelerinde belirtildiği şekilde yapılacaktır. Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığına dilekçe vb. şekilde yapılan müracaatlar ile [email protected] adresine yapılan itirazlar değerlendirilmeye alınmayacaktır. Bu durum sınav salonlarında gözetmenler tarafından adaylara duyurulacaktır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
UNKNOWN 1 yıl önce

bu kadar uzun bir erteleme niye olur anlamıyorum...

Avatar
Ertele 1 yıl önce

rezillik .