Öne Çıkanlar Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması Tercih Danışmanlığı Kılavuzu 25. Cüz Arapça Okunuşu

Özel Güvenlik ÖGG 107. Temel Eğitim ve 83. Yenileme Eğitimi Sınavı Soru ve Cevapları YAYINLANDI1

Silahlı sınava giren kursiyerlere 100 adet genel soru, 25 adet silah bilgisi ile ilgili soru soruldu ve 150 dakika süre verildi. Silahsız sınava giren kursiyerlere sadece 100 adet genel soru soruldu ve 120 dakika süre verildi.

Silah farkı sınavına giren kursiyerlere ise sadece 25 adet silah bilgisi ile ilgili soru soruldu ve 30 dakika süre verildi. Silah farkı eğitimi almış olan adaylar sadece silah bilgisi sorularını cevapladı. Değerlendirme her bir soru iki puan olmak üzere 50 puan üzerinden yapılmaktadır.

Sınavda adaylara 100 adet çoktan seçmeli soru sorulmuş olup; her bir soru bir puan olmak üzere değerlendirme 100 puan üzerinden yapılmaktadır. Sınavda yanlış cevap doğru cevabı götürmemektedir.

Sınav Değerlendirme, Yazılı Sınav Sorularına ve Yazılı Sınav Sonucuna İtiraz

Silah Farkı sınavına katılan adayların sınavdan başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir.

Silahsız özel güvenlik temel eğitim sertifikası bulunan kişilerin silahsız yenileme eğitimi ile birlikte silah farkı eğitimi alarak özel güvenlik yenileme sınavına silahlı sınav türünden katılacak adayların başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir. Başarı sağlanamaması durumunda sınav sonucu silahsız olarak değerlendirilecektir.

Yazılı sınav sorularına veya yazılı sınav sonucuna itiraz eden adaylar Halk Bankası Şubelerine sınav adı ve kimlik bilgilerini bildirerek 50 TL ücret yatıracaklardır.

Adaylar, ilgili banka hesabına yazılı sınav sorularına ve/veya yazılı sınav sonucuna itiraz ücretini yatırdıktan sonra sınav itiraz ücreti dekontlarını İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerine teslim edecek ve ilgili personel adayların veri girişlerini ÖGNET’e yapacaktır.

Ücretini yatırmayan adayların itiraz dilekçeleri işleme alınmayacaktır.

Yapılan sınavla ilgili sınav soruları, cevap anahtarları, sınav sonucu, itiraz sonuçları ve sınavla ilgili talimatlar Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının “www.egm.gov.tr/ozelguvenlik” web sitesinde ilan edilecektir.

Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığına dilekçe vb. şekilde yapılan müracaatlar ile [email protected] adresine yapılan itirazlar değerlendirilmeye alınmayacaktır.

Uygulamalı atış sınavı yapılarak, atış puanlarının ÖGNET’e veri girişlerinin yapılacağı tarih aralığı 25 Şubat-10 Mart 2024'dür.

Sınav soruları ve cevap anahtarları 27 Şubat 2024 tarihinde yayınlandı

ÖZEL GÜVENLİK 107. TEMEL EĞİTİM A KİTAPÇIĞI : https://www.egm.gov.tr/kurumlar/egm.gov.tr/IcSite/ozelguvenlik/107TEMEL_A.PDF

ÖZEL GÜVENLİK 107. TEMEL EĞİTİM B KİTAPÇIĞI : https://www.egm.gov.tr/kurumlar/egm.gov.tr/IcSite/ozelguvenlik/107TEMEL_B.PDF

ÖZEL GÜVENLİK 83. YENİLEME EĞİTİMİ A KİTAPÇIĞI : https://www.egm.gov.tr/kurumlar/egm.gov.tr/IcSite/ozelguvenlik/83YENILEME_A.PDF

ÖZEL GÜVENLİK 83. YENİLEME EĞİTİMİ B KİTAPÇIĞI : https://www.egm.gov.tr/kurumlar/egm.gov.tr/IcSite/ozelguvenlik/83YENILEME_B.PDF

Adayların yazılı sınav sorularına itiraz etme ve itiraz ücretini yatıracağı tarih aralığı 28 Şubat-1 Mart 2024'dür.

Yazılı sınav sorularına itiraz sonuçları 8 Mart 2024 tarihinde açıklanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rabia Gürer 1 yıl önce

Sanki hemşire yada ilk yardım ekibi olacaz.full sağlık ilk yardım .guvennlikle ilgili soru yoktu nerdeyse olabildiğince zorlamislar.cevaplar saat kaçta belli olacak

Avatar
Saf 1 yıl önce

Çok zordu hemfikirim inşAllah

Avatar
Arzu 1 yıl önce

100.donem cevapları bekliyorum nezaman yayınlanacak unutmadan yayınlansa artık

Avatar
Kemal Ertan 2 yıl önce

Sınav sonucu çıkmıyor

Avatar
Murat 2 yıl önce

Sonuclar 15 temmuzda

Avatar
Tülay sahıncı 1 yıl önce

Sorular cok zordu

Avatar
Husso 1 yıl önce

Gerçekten çok zordu sınavlar yaa

Avatar
Emre 1 yıl önce

Dayı her sınav sorulan devriye ve Kaan uygulaması bu sınav niye yoktu birde sağlığı öyle sormuşlar ki illa da yanlış yapsın diye valla