Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı 492 sayılı Harçlar Kanunu Yükseköğretim Kurulu Mülakatın Kaldırılması

Özel Güvenlik ÖGG 107. Temel Eğitim ve 83. Yenileme Eğitimi Sınavı Sonuçları AÇIKLANDI

100 adet genel soru ve 25 adet silah bilgisi sorusu; silahlı sınava giren kursiyerlere soruldu ve 150 dakika süre verildi. Sadece 100 adet genel soru, silahsız sınava giren kursiyerlere soruldu ve 120 dakika süre verildi. Sınavda sorulan her bir soru bir puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden değerlendirme yapılmaktadır ve yanlış cevap doğru cevabı götürmemektedir.

Sadece 25 adet silah bilgisi sorusu ise silah farkı sınavına giren kursiyerlere soruldu ve 30 dakika süre verildi. Silah farkı eğitimi almış olan adaylar sadece silah bilgisi sorularını cevaplamış olup; değerlendirme her bir soru iki puan olmak üzere 50 puan üzerinden yapılmaktadır.

Silah farkı sınavına katılan adayların sınavdan başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir.

Silahsız özel güvenlik temel eğitim sertifikası bulunan kişilerin silahsız yenileme eğitimi ile birlikte silah farkı eğitimi alarak özel güvenlik yenileme sınavına silahlı sınav türünden katılacak adayların başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir. Başarı sağlanamaması durumunda sınav sonucu silahsız olarak değerlendirilecektir.

Adaylar, ilgili banka hesabına yazılı sınav sorularına ve/veya yazılı sınav sonucuna itiraz ücretini yatırdıktan sonra sınav itiraz ücreti dekontlarını İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerine teslim edecek ve ilgili personel adayların veri girişlerini ÖGNET’e yapacaktır.

Ücretini yatırmayan adayların itiraz dilekçeleri işleme alınmamaktadır.

Yapılan sınavla ilgili sınav soruları, cevap anahtarları, sınav sonucu, itiraz sonuçları ve sınavla ilgili talimatlar Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının “www.egm.gov.tr/ozelguvenlik” web sitesinde ilan edilmektedir..

Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığına dilekçe vb. şekilde yapılan müracaatlar ile [email protected] adresine yapılan itirazlar değerlendirilmeye alınmayacaktır.

Sınav sonuçları 15 Mart 2024 tarihinde https://www.egm.gov.tr/ozelguvenlik/sinav-sonuclari linkinden açıklandı.

Adayların yazılı sınav sonucuna itiraz etme ve itiraz ücretini yatıracağı tarih aralığı 18-20 Mart 2024'dür.

Yazılı sınav itiraz sonuçları 21 Mart 2024 tarihinde açıklanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nur 1 yıl önce

Sorular neden yayınlamadı hala ?

Avatar
Gülfen 1 yıl önce

Soru cevaplar neden yayınlanmadı

Avatar
Sevinç Uygun Sarı 1 yıl önce

Avatar
Saliha yilmaz 12 ay önce

Sinav sanuçlari

Avatar
Zafer 10 ay önce

Sorular ve cevaplar neden yayınlanmadı

Avatar
Ayşegül 3 ay önce

Özel güvenlik sınav sonucunu ne zaman öğrenebilirim yada nasil bakabilirim yardımcı olursanız sevinirim

Misafir Avatar
FATİH 1 ay önce @Ayşegül

sorular ve cvplar yarin yayinlanacak

Beğenmedim! (0)