Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (2023-TR-YÖS) Soru ve Cevapları YAYINLANDI!

Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS) Başvuruları 24 Kasım-5 Aralık 2022 tarihleri arasında alınmıştı. Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS)'nda 100 soru soruldu ve Türkçe, Almanca, İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça dillerinde yapıldı.

SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Sınavda adaylara, Sayısal Yetenek Testi ile Temel Matematik Testi uygulanacaktır. Sayısal Yetenek Testinde 40 soru, Temel Matematik Testinde 40 soru olacaktır.

Sınavda uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, testlerden her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanlar aşağıdaki şekilde hesaplanacaktır:

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

Adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. 

Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

Hesaplanan standart puanlar, Sayısal Yetenek Testi için 0,45; Temel Matematik Testi için 0,55 katsayısı ile ağırlıklandırılarak, adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların testlerin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekmektedir. Bu koşulu sağlamayan adaylar için ağırlıklı puan hesaplanmayacaktır.

Ağırlıklar puanlar, kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek TR-YÖS puanı oluşturulacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılacaktır.

2023-TR-YÖS Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı (% 10) : https://www.osym.gov.tr/TR,25290/2023-tr-yos-temel-soru-kitapcigi-ve-cevap-anahtarinin-yayimlanmasi--10.html

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.