Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Ramazan Pidesi Malzemeleri Şaban Ayı Sureleri öğretmen Yardımcı Personel

2018 Yılı e-Sınav Görevlileri Ücretleri

KamuMeb.net - Bu sınav, her şeyden önce çok hızlı. Ayrıca, sınav evrakı basmamıza gerek kalmıyor. Böylece, evraklarının sevkiyat sürecini ortadan kaldırmış ve maliyeti de düşürmüş oluyoruz. Aynı zamanda çok çevreci bir sınav olarak nitelendirebiliriz" diye konuşmuştu.

e-Sınavlarda görev alan e-Sınav Bina Yöneticisi, e-Sınav Uygulama İzleme Sorumlusu, e-Sınav Salon Başkanı, e-Sınav Gözetmeni, e-Sınav Hizmetli görevlisi ve Bina Sınav Güvenlik Personeli'nin %15 vergi dilimine göre alacağı net ücretler belli oldu.

Buna göre e-Sınav Bina Yöneticisi 173.74 TL, e-Sınav Uygulama İzleme Sorumlusu 137.16 TL, e-Sınav Salon Başkanı 119.87 TL, e-Sınav Gözetmeni 109.73 TL, e-Sınav Hizmetli 91.43 TL, Bina Sınav Güvenlik Personeli 100.58 TL alacak.

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, e-sınav merkezlerinin Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü kanalıyla tüm illere yaygınlaştırılacağını belirtmişti. E-sınav uygulamasının maliyetleri düşürdüğünü ve sınav güvenliğini artırdığını vurgulayan Kurt, e-sınavlarda, sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin basılı evrak kullanmadan elektronik ortamda yapıldığını hatırlatmıştı.

Belirlenen merkezlerde, tarih ve saatlerde "e-sınav randevu sistemi" üzerinden yapılan başvurular dikkate alınarak e-sınavların gerçekleştirildiğini anımsatan Kurt, "Vatandaşımız kendisi için en uygun zamanda sınava girme şansı elde ediyor. Ayrıca girdiği sınavın sonucunu hiç beklemeden hemen sınav sonunda öğreniyor. Bakanlık olarak e-sınavlarla birlikte zaman kazanacağız, sınav maliyetini düşüreceğiz, sınav uygulamalarının güvenliği artacak, riskler azalacak" ifadelerini kullanmıştı.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.