Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

2022 Yılı KPSS İptal Edilecek Mi?

Ortaya atılan iddiaya göre; sosyal medya platformlarında 2022 Yılı KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı'na ait bazı soruların, sınavdan önce bir yayınevinin deneme kitaplarında yayımlandığı öne sürüldü.

İddianın ortaya atılmasının hemen ardından ÖSYM tarafından ''2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumları güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.'' açıklaması yapılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans Sınavı için öne sürülen iddianın aslının araştırılması için Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiş ve ''Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz." demişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır." denilmişti.

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı ile görüşen Gazeteci Adem Metan, görüşmeye ilişkin ''Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı Bey'e KPSS meselesini sordum:

İlk izlenimlerinde problemli bir durumun varlığını gördüklerini, kamuoyunu aydınlatmak için hızlıca soruşturmayı tamamlayacaklarını ve tablonun netleşeceğini söyledi.'' demişti.

Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Yunus Arıncı ise müfettişlerin bugün (3 Ağustos 2022) ÖSYM'e gideceğini duyurmuş ve ''Rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz edilecek. Problemli bir durum var gözüküyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla KPSS ile ilgili iddialar konusunda Devlet Denetleme Kurulu tarafından çalışmalara başlanmıştır.'' demişti.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ise 3 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile iddiaların araştırılması süreceinde görevden alınmıştı.

Söz konusu iddia nedeniyle; 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan 2022-KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) Sınavı ile 6-7 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılacak 2022-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ), 14 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak 2022-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT), 2 Ekim 2022 tarihinde yapılacak 2022-KPSS Ön Lisans, 6 Kasım 2022 tarihinde yapılacak 2022-KPSS Ortaöğretim, 27 Kasım 2022 tarihinde yapılacak 2022-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) Sınavı'nın iptal edilip edilmeyeceği konusunun ilerleyen günlerde belli olması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
ÖSYMKPSSHalis Aygün
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.