Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

2023 Yılı YKS Sınavı Tarihi Değişecek Mi?

24 Kasım 2022 tarihinde yayınlanan 2023 Yılı ÖSYM Sınav Takvimi'ne göre; Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS)'nın 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacağı; başvurularının 9 Şubat-6 Mart 2023 tarihleri arasında alınacağı; geç başvuru tarihinin 15-16 Mart 2023 olarak belirlendiği; sonuçların ise 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacağı bilgisi yer almaktaydı. 

2023 Yılı ÖSYM Sınav Takvimi'nin yayınlanmasının ardından gözler; 2023 Seçimi ile aynı tarihe denk gelen 2023 Yılı YKS Sınavı'nın tarihinin değişip değişmeyeceği konusunda.

Parti genel merkezinde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, YKS Sınavı'nın tarihinin değişip değişmeyeceği konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''ÖSYM'nin bugün açıkladığı takvime göre gelecek yıl üniversite sınavı 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak. 2023 seçimlerinde normal takvimin işlemesi durumunda 18 Haziran tarihinde seçim yapılacağı ifade edilmişti. Bu durum seçim tarihinin biraz daha öne alınacağı anlamına gelir mi?" sorusu üzerine ''Sevgili öğrencilerimizin hiçbir sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz. Bununla ilgili olarak ÖSYM bir çalışma yapıyor, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşırlar. Seçim takviminin değişmesiyle ilgili bir değerlendirmemiz yok. Tabii ki seçimin olduğu gün sınav olmayacağına göre, prensip olarak seçim takvimiyle sınav takvimi üst üste gelmez. Onunla ilgili açıklama yapılacaktır.'' diye yanıt verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.