Öne Çıkanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Milli Eğitim Bakanlığı engelliler Bekir BOZDAĞ Öğretmenlik Meslek Kanunu

Açık Öğretim Kurumları 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Yazılı Sınav Duyurusu

Açık Öğretim Kurumları 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Yazılı Sınavı 1. Oturum 21 Aralık 2024 tarihinde saat 10.00'da; 2. Oturum 21 Aralık 2024 tarihinde saat 14.00'te; 3. Oturum 22 Aralık 2024 tarihinde saat 10.00'da 81 il ve belirlenecek yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek.

SINAVLAR İÇİN YENİ KAYIT VE KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

Kayıt İşlemleri

Açık öğretim okullarına yeni kayıt yaptıracak öğrenciler ile Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrencilerden; öğrencilik durumu aktif, donuk ve silik durumda olan tüm öğrenciler 2024-2025 eğitim öğretim yılı 1. dönem sınavları için yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini 28 Ağustos 2024 tarihinden 27 Eylül 2024 tarihi mesai bitimine kadar yaptırabilecektir.

SINAV KATILIM ÜCRETİNİN YATIRILMASI

Öğrenciler, 300 (üç yüz) TL sınav katılım ücretini MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı veya T.C. Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve Türkiye Halk Bankası AŞ'nin ATM, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı hizmetleri üzerinden yatırabilecektir.

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ İÇİN BAŞVURU YERLERİ

Sınav katılım ücret muafiyeti olan öğrenciler kayıt yenileme işlemleri için 444 0 632 Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) ile iletişime geçerek veya halk eğitimi merkezi müdürlükleri ile yüz yüze eğitim okul/kurumlarına başvurarak kayıt yenileme işlemlerini yaptırabilecektir.

Sınav katılım ücretini yatıran öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri Bakanlık Merkez Kullanıcıları tarafından yapılacaktır.

Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sistemindeki bilgileri ve fotoğrafları güncel olmayan; Açık Öğretim Ortaokulu veya Açık Öğretim Lisesi öğrencileri en yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencileri yüz yüze eğitim aldıkları en yakın yüz yüze eğitim veren okul/kurumlara başvurmaları gerekmektedir. Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencileri yüz yüze eğitim aldıkları en yakın yüz yüze eğitim veren okul/kurumlara başvurmaları gerekmektedir.

SINAV GİRİŞ BELGESİ

Adaylar, 16 Aralık 2024 tarihinden itibaren öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile; Açık Öğretim Ortaokulunda kayıtlı öğrenciler https://aionet.meb.gov.tr/OgrenciGiris.aspx Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx internet adreslerinden giriş yaparak fotoğraflı sınav giriş belgelerini alabileceklerdir.

SINAV UYGULAMASI

1. Açık Öğretim Ortaokulu sınavları 2 (iki) oturum, açık öğretim liseleri sınavları ise 3 (üç) oturum hâlinde gerçekleştirilecektir. Her bir oturum için adaylara 100 (yüz) dakika süre verilecektir.

2. Sınav uygulaması her bir ders için ayrı olmak üzere 11 (on bir) sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecektir. Her bir soru çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli olacaktır. 

3. Adaylar, sınava fotoğraflı sınav giriş belgesi ve üzerinde T.C. kimlik numarası yer alan geçerli kimlik belgelerinden biri (nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı, T.C. kimlik numaralı sürücü belgesi, geçerlik süresi devam eden pasaport veya KKTC vatandaşları için KKTC kimlik kartı) ile gireceklerdir. Fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Adaylar; nüfus müdürlüklerince verilen fotoğraflı, barkodlu/karekodlu T.C. geçici kimlik belgesi ile sınava alınabilecektir.

Evlilik, boşanma, mahkeme kararı vb. nedenlerle soyadı değişikliği olan adayların geçerli kimlik belgesinde yer alan kimlik numaraları kontrol edilir, giriş belgesindeki kimlik numarası ile aynı ise kimlik belgesi geçerli kabul edilir.

Yabancı uyruklu öğrenciler için yabancı kimlik numarasını gösterir belge, uyruğunda bulunduğu ülke tarafından verilen kimlik belgesi veya geçerliliği devam eden ve ülkeye giriş çıkış amacıyla yetkili makamlarca verilen izin süresi (vize) dolmamış pasaport, ilgili Bakanlık tarafından verilen fotoğraflı, çipli/mühürlü kimlik yerine geçen ikamet ettiğini ya da çalıştığını gösterir onaylı belgelerden en az biri geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir.

4. Adaylar; sınav binasına her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, her türlü saat, anahtarlık, her türlü araç anahtarı, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılar, her türlü plastik, cam eşya (şeffaf / numaralı gözlük hariç), plastik ve metal içerikli eşyalar (başörtü için kullanılan boncuklu/boncuksuz toplu iğne, para, anahtarlıksız basit anahtar, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit piercing hariç) banka/kredi kartı vb. kartlarla, her türlü elektronik /mekanik cihaz ve her türlü müsvedde kâğıt, defter, kalem, silgi, kalemtıraş, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer ve bu gibi araçlarla, yiyecek içecek (şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su hariç), ilaç ve diğer tüketim maddeleri (kullanımı doktor raporu ile belgelendirilen işitme cihazı, insülin pompası, kan şekeri ölçüm cihazı vb. cihazlar hariç) ile alınmayacaktır.

5. Adayların sınava gelirken yanlarında koyu siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalem ile leke bırakmayan yumuşak silgi ve kalemtıraş bulundurmaları gerekmektedir.

6. Yazılı sınavda sorulan sorular ile cevap anahtarları 25 Aralık 2024 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr, adreslerinden yayımlanacaktır.

7. 22 Ocak 2025 tarihinden itibaren adaylar, öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile; Açık Öğretim Ortaokulunda kayıtlı öğrenciler https://aionet.meb.gov.tr/OgrenciGiris.aspx Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx internet adreslerinden giriş yaparak sınav sonuç bilgilerini öğrenebilecektir. 

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup sınav puanı hesaplanmasında [Puan = (Doğru cevap sayısı / Soru sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar sınav puanı hesaplamasında değerlendirmeye alınmayacaktır. Puan hesaplaması, puanın en yakın tam sayıya matematiksel olarak yuvarlanmasıyla yapılacaktır.

Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

SINAV İTİRAZLARI

Adaylar; sınav sorularına ve/veya cevap anahtarına ilişkin itirazlarını, sınav sorularının ve cevap anahtarının yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) takvim günü içinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren 5 (beş) takvim günü içinde T.C. Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve Halk Bankası AŞ şubelerinden herhangi birine kendisine ait T.C. kimlik numarası ile KDV dâhil 50 (elli) TL itiraz ücreti yatırarak e-İtiraz Modülü (https://eitiraz.meb.gov.tr) üzerinden yapacaklardır.

Adaylar belirlenen itiraz süresi dışında itiraz başvurusu yapamayacaklardır.

Dilekçe, faks ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır. 

Sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

İtirazlar başvuru tarihinden itibaren 10 (on) takvim günü içinde incelenerek ilgili adaya bildirilecektir. İtirazların cevaplanmasında e-İtiraz Modülü (https://eitiraz.meb.gov.tr) üzerinden başvuru girişinin yapıldığı sistem kayıt tarihi dikkate alınacaktır.

İLETİŞİM VE DUYURU

Açık Öğretim Lisesi Halkla İlişkiler 444 06 32

Mesleki Açık Öğretim Lisesi Halkla İlişkiler 444 06 32

Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi Halkla İlişkiler 444 06 32

Açık Öğretim Ortaokulu Halkla İlişkiler 444 06 32

Açık Öğretim Lisesi Faks Numarası 0 312 213 01 75

Mesleki Açık Öğretim Lisesi Faks Numarası 0 312 213 01 76

Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi Faks Numarası 0 312 213 01 76

Açık Öğretim Ortaokulu Faks Numarası 0 312 213 01 73

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü 0 312 413 32 63

Açık Öğretim Ortaokulu Yazışma Adresi

Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak, No: 21 06500 Teknikokullar-Yenimahalle/ANKARA

Açık Öğretim Lisesi Yazışma Adresi

Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak, No:21 06500-Teknikokullar-Yenimahalle/Ankara

Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi Yazışma Adresi

Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak, No: 21 06500 Teknikokullar-Yenimahalle/Ankara

Mesleki Açık Öğretim Lisesi Yazışma Adresi

Mesleki Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak, No: 21 06500 Teknikokullar-Yenimahalle/Ankara

İnternet Adresleri

https://www.meb.gov.tr/
https://hbogm.meb.gov.tr/
http://odsgm.meb.gov.tr/
http://aol.meb.gov.tr/
https://aio.meb.gov.tr/
https://aoihl.meb.gov.tr/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.