Öne Çıkanlar öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Maden Çalışanları Murat Kurum

AÖİHL 2022-2 Dönemi Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri

2022-2023 eğitim ve öğretim yılında örgün ortaöğretim kurumunda kaydı olan öğrencilerin Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi'ne ilk kayıt işlemleri 30 Ocak 2023 tarihinden 17 Şubat 2023 tarihi mesai bitimine kadar yapılabilecektir.

A. YENİ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLER İÇİN

1. Yüz yüze eğitimde

a. Okulumuzun tâbi olduğu Meslekî Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği’nin 32. maddesine göre 2. Dönemde eğitim öğretimin başlamasından itibaren ¼ devamsızlık süresi içerisinde kayıt yaptıran öğrenciler uygun grup olması/oluşturulması halinde yüz yüze eğitim alabilirler.

b. Okulumuzun tâbi olduğu Meslekî Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği’nin 32. maddesine göre 2. Dönemde eğitim öğretimin başlamasından itibaren ¼ devamsızlık süresi tamamlandıktan sonra kayıt olan öğrenciler ise en erken 2023/1 dönemi veya sonrasında uygun grup olması/oluşturulması durumunda yüz yüze eğitim alabilirler.

2. Uzaktan eğitim derslerinin sınavına 20 Mart 2023 tarihi mesai bitimine kadar kayıt olan öğrenciler girebilirler.

3. Halen e-Okul sisteminde kayıtlı öğrenciler, 1. Dönem sonu e-Okul sisteminde dönem atlatma işlemleri tamamlandıktan sonra 30 Ocak 2023 tarihinden 17 Şubat 2023 tarihi mesai bitimine kadar kayıt yaptırabilirler.

4. Örgün eğitimde 1. Dönemde devamsızlıktan kalan öğrenciler 2. Dönem okulumuza kayıt yaptırmak istemeleri halinde devamsızlıktan kaldıkları yüz yüze eğitim alan ders/derslerinin bir üst programını (2. dönem derslerini) alamazlar. Ancak devamsızlıktan kaldığı 1. Dönem ders/derslerine ait uygun grup olması/oluşturulması halinde devamsızlıktan kaldıkları bu ders/dersleri alabilirler.

B. KAYIT YENİLEME YAPTIRACAK ÖĞRENCİLER İÇİN

2022/1 Dönem işlemleri tamamlandıktan sonra:

1. Doğum tarihi 13 Eylül 2004 ve sonrası olan öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri; yüz yüze eğitim aldıkları okul/kurumlara başvurmaları halinde okul/kurum tarafından ücretsiz olarak yapılacaktır.

2. Diğer öğrenciler ise kayıt ücreti yatırdıktan sonra sistem tarafından kayıt yenileme işlemleri otomatik olarak yapılacaktır. Yüz yüze eğitim alması gereken öğrenciler yüz yüze eğitim kurumlarına başvuru yapacaklardır.

AÖİHL YENİ KAYIT KILAVUZU : https://aoihl.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2023_01/13100636_AYHL_Ylk_KayYt_KYlavuzu_D.pdf

AÖİHL KAYIT YENİLEME KILAVUZU : https://aoihl.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2023_01/13100540_AYHL_KayYt_Yenileme_KYlavuzu_D.pdf

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.