Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Kalfalık/Ustalık Sınavları'nın Yapılacağı Tarih Belli Oldu

Kalfalık/Ustalık Sınavları Milli Eğitim Bakanlığı Önceki Öğretmenlerin Tanınması, Denklik ve Ölçme Değerlendirme İşlemleri İle İlgili Usul ve Esaslara İlişkin Yönerge hükümlerine göre hazırlanan Kalfalık/Ustalık Sınavları Çalışma Takvimi 2019/2020 doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

Salgın sürecinin tam olarak geçmemiş olması nedeniyle Koronavirüs'ün (Covid-19) yayılımını önlemek ve sınavlara katılacak adaylar ile sınavlarda görev alacak öğretmenlerin sağlığını korumak amacıyla 2020 Haziran döneminde yapılacak olan kalfalık/ustalık sınavları 2020 Ağustos dönemine ertelenmiştir.

Ancak, e-Sınav salonlarında 01 Haziran 2020 tarihi itibariyle sınav yapılmaya başlanmış olması nedeniyle, Kalfalık/Ustalık Sınavları Çalışma Takvimi 2019/2020 doğrultusunda 15-21 Mayıs 2020 tarihleri arasında e-Sınav ücretini yatıran ve sınav randevusu verilen adayların mağdur olmamaları için söz konusu adayların teorik sınavları (e-Sınav) 15 Haziran 2020 tarihinden itibaren yapılacaktır.

20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak "Liselere Geçiş Sınavı" (LGS) ve 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacak olan "Yükseköğretim Kurumlan Sınavı" (YKS) nedeniyle söz konusu tarihlere verilen e-Sınav randevuları ileri bir tarihe aktarılmıştır.

Bu kapsamda, Kalfalık/Ustalık Sınavları Milli Eğitim Bakanlığı Önceki Öğretmenlerin Tanınması, Denklik ve Ölçme Değerlendirme İşlemleri İle İlgili Usul ve Esaslara İlişkin Yönerge kapsamında kalfalık/ustalık sınavı için başvuru yapan adayı bulunan okul müdürlüklerimiz tarafından; sınav ücretini yatırıp randevusu alınan tüm adaylara, 08 Haziran 2020 tarihinden itibaren e-Sınav giriş belgeleri imza karşılığında teslim edilecektir.

20, 27 veya 28 Haziran 2020 tarihinde sınav randevusu olan ve 08 Haziran 2020 tarihinden önce e-Sınav giriş belgesi yazdırılan adayların randevuları kontrol edilecek ve söz konusu tarihlerden farklı bir tarihe randevular aktarılmış ise e-Sınav giriş belgeleri tekrar yazdırılarak adaylara imza karşılığında teslim edilecektir.

Sınav ücretini yatırdığı halde sınav randevusu verilmeyen adaylara; talepleri doğrultusunda, Haziran sınav dönemine randevu verilebileceği gibi Ağustos sınav dönemine de randevu verilebilecektir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.