Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı

KPSS Başvuru Tarihi Açıklandı

Türkiye genelinde yaşanan  (covid-19)korona virüs salgını  nedeniyle nedeniyle ÖSYM 2020 KPSS sınav başvuru tarihlerinde  deşlikliğe gidilmişti  .Bilindiği üzere, 4yıllık lisan mezunları KPSS sınavı her yıl,lise ve önlisans KPSS sınavı da çift yıllarda  yapılmakta. ÖSYM ‘nin 2020 KPSS ile ilgili belirlediği sınav başvuru ve sınav tarihleri  ise şöyle
ÖSYM 2020  KPSS başvuru tarihleri:
Lise mezunu adaylarının ,KPSS başvuru tarihleri 15 -30 Eylül tarihleri arasında yapılacak.
Meslek yüksekokulları ve 2 yıllık önlisans mezunlarının,ayrıca  Lisans  öğretim ve eğitimine  devam eden ikinci sınıf öğrencilerinin başvuru tarihleri ise 21 Agustos-2 Eylül tarihleri arasında yapilacak.
4 yıllık lisans mezunu adayları ise 30 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde başvurularını yapabilecekler.
Milli Eğitim Bakanlığı devlet okullarında öğretmen olmak isteyen adaylarda  30 Haziran-13 Temmuz tarihinde başvurularını yapabilecekler.
ÖSYM 2020 Kpss sınav tarihleri ise  şöyle :
KPSS Alan Bilgisi 1 .gün sınavı 12 Eylül Cumartesi
KPSS Alan Bilgisi 2.gün sınavı 13 Eylül Pazar 
Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Eylül Pazar 
KPSS Ön Lisans Sınavı 25 Ekim Pazar 
KPSS Ortaöğretim (lise) Sınavı 22 Kasım Pazar 
KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı 27 Aralık Pazar 
Sınav süreleri ve soru sayıları :
KPSS Lisans sınavında ( Genel Yetenek 60  ve Genel Kültür  60) adaylara toplam 120 soru sorulacak ve 130 dakika süre verilecek.
- KPSS Eğitim Bilimleri Sınavında sınava girecek adaylara toplam 80 soru sorulacak ve 100 dakika süre verilecek.
-KPSS Alan Bilgisinde adaylara  İşletme, Muhasebe, İstatistik, Hukuk, Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ve Uluslararası İlişkiler sınavında toplam 40 soru sorulacak.Adaylara sorular için 50 dakika süre verilecek. İstatistik sınava giren adaylara 40 soru için 60 dakika verilecek.
-Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi için adaylara toplam 75 soru sorulacak.
Önümüzdeki günlerde sınav sonuç tarihinin merakla açıklanması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
ÖSYMKPSSBAŞVURU
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.