Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması

Sınav Tedbir Hizmetleri (21 Mayıs 2021)

Genel Müdür Bakan a. Dr. Sadri ŞENSOY imzalı resmi yazıda "Genel Müdürlüğümüzce 06 Haziran 2021 tarihinde yapılacak olan Merkezî Sınavın başvuruları merkezî olarak Bakanlığımız tarafından 05-14 Nisan 2021 tarihleri arasında yapılmıştır. Bakanlığımız Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünce e-Okul öğrenci bilgileri ve RAM modülüne işlenen sınav tedbir hizmeti bilgileri esas alınarak 14 Nisan 2021 tarihi itibariyle Kurumumuza gönderilen başvuru bilgilerine göre yerleştirme işlemi yapılmıştır. Ancak başvurunun son tarihinden sonra RAM modülüne işlenip başvuru bilgileri içerisinde sınav tedbir hizmeti bilgisi bulunmayan ekteki listedeki öğrenciler normal salonlara yerleştirilmiştir. Ayrıca başvuru bilgilerinde gönderilen sınav tedbir hizmetine göre yerleştirilen öğrencilerin bazılarında başvurunun son tarihinden sonra farklı bir sınav tedbir hizmeti girildiği görülmüştür.

Öğrencilerin mağdur olmamaları açısından ekte gönderilen kılavuz hükümleri çerçevesinde ve 29.04.2021 tarihli ve 24872076 sayılı yazımıza göre gerekli tedbirlerin Bölge Sınav Yürütme Komisyonunca alınarak ekteki belirtilen sınav tedbir hizmetlerinin öğrencilere verilmesi ve son başvuru tarihinden sonra sınav tedbir hizmeti değişen öğrenciler için ise hangi sınav tedbirinin uygulanacağı konusunda ilgili RAM Müdürlüğünün kararına göre hareket edilmesi gerekmektedir. Yabancı Dil Dersinden muaf olan öğrencilerin muafiyet bilgisi sisteme işlenmiş olup bu durumdaki öğrencilerin sınav süresi kılavuzun 9. SINAVIN UYGULANMASI başlığı altındaki açıklamalara göre belirlenecektir. Ayrıca evde, hastanede sınav hizmeti", "18 punto büyüklüğünde soru kitapçığı" veya "Hiç görmeyen soru kitapçığı" şeklinde özel hizmet alması gereken öğrenciler için gerekli sınav evrakı sınava girecekleri okula gönderilecektir." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.