Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Yeni Elektronik Sınav Merkezi Açılacak

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, ''Herkes için her yerde olma anlayışımızdan hareketle adaylarımızın sınavlara erişimini kolaylaştırmak ve çağın gereği olan e-sınav hizmetlerimizi arttırmak amacıyla İzmir’de Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde e-sınav merkezi oluşturulmasıyla ilgili protokolü imzaladık.

İzmir’de gerçekleştirmekte olduğumuz elektronik sınavların kapasitesini artıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Saffet Köse başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

ÖSYM olarak yılda ortalama 50 sınav uyguluyoruz, klasik sınavların yanında elektronik sınavlar da var. Ayda en az bir olmak üzere ortalama yılda 15 elektronik sınav uyguluyoruz. Elektronik sınav kapasitemizi arttırmak ve bölgesel olarak elektronik sınav merkezlerinin sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Ankara, İstanbul ve İzmir'de elektronik sınav merkezlerimiz mevcut, 2021 yılı içerisinde Adana'da yeni bir e-sınav merkezi hizmete açtık. İzmir'de e-sınav merkezimizin kapasitesini arttırmak için Katip Çelebi Üniversitesi'nin bu güzel yerleşkesinde yaklaşık 1000 kapasiteli bir elektronik sınav merkezi oluşturacağız.'' dedi.

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, ''ÖSYM ülkemizin en stratejik kurumlarından bir tanesi, özellikle fırsat eşitliği ve adaletin tesisi açısından çok değerli hizmetler veren bir sınav merkezi. Gerçekten dünyadaki örnekleri ender olan belki de bize özgü olan değerli bir sınav merkezi. O sebeple bizim de bu çorbada bir tuzumuzun olması açısından bu protokolü çok önemli görüyorum. Biz de üzerimize düşen katkıyı ÖSYM'ye vermekten son derece mutluyuz. İzmir ve bölgesine hizmet verecek olan e-sınav merkezimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
ÖSYMElektronik Sınav
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.