Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Ramazan Pidesi Malzemeleri Şaban Ayı Sureleri Yardımcı Personel öğretmen

YKS Okul Birincisi Adaylarının Kontenjan Hakları

ÖSYM Başkanı Prof. Dr.Halis AYGÜN imzalı,63282839-104.01.03.07-E. Sayılı, 2020-YKS Eğitim Bilgisi Güncelleme ve Okul Birincisi Adaylar konulu resmi yazı yayınlandı.Yayınlanan yazı ,Milli Eğitim Bakanlığı , 81 il Milli Eğitim Müdürlükleri ortaöğretim okullarına gönderildi.Mağduriyetlerin yaşanmaması adına ilgili yazıda güncellemelerin açıklandığı ,okul bilgililerinin ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde 30 Hazıran-7 Temmuz 2020 tarihleri arasında bilgilerini kontrol edebilecekler. Hatalı yada eksik bilgi olan adaylar,  okullarına başvurarak bilgilerinin düzeltilmesini  sağlayabilecekler.ÖSYM’nin yayınladığı  resmi yazı ise şöyle :
Ilgili yazımızda 2020 Yükseköğretim kurumları sınavı 2020 YGS yerleştirme işlemleri için 2019/2020 öğretim yılında bakanlığımıza bağlı ortaöğretim kurumlarının okul birincisi bilgisinin başkanlığımızca 2020 yılı Temmuz ayında MEB e-okul sisteminden ÖSYM aday işlemleri sistemine elektronik ortamda aktarılacağı ve geçmiş yıllarda söz konusu işlemleri geç veya hatalı yapılması sebebiyle çok sayıda adayın okul birinciliği kontenjanından faydalanamayarak mağdur olduğu, bu sebeple açılan davalar bulunduğu okul birinciliği bilgilerinin e-okul sistemine süresi içinde işlenmesinin bahse konu mağduriyetlerin ve dava süreçlerinin yaşanmaması adına önem arz ettiği belirtilmiştir.
27 28 Haziran 2020 tarihlerinde başkanlığımız tarafından uygulanacak 2020 YGS başvuru kılavuzu sınav tarihlerini değişmesi nedeniyle güncellenmiştir. Kılavuzun yeni hali ekte Bakanlığınıza sunulmaktadır 2020-   YKS başvuran adayların YKS değerlendirme ve Yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini 30 Haziran 7 Temmuz 2020 tarihleri arasında ÖSYM aday işlemleri sisteminde kontrol ederek onaylamaları eğitim bilgilerinde eksiklik veya hata olan adayların işte belirtilen tarihlerde kendi okullarından MEB e-okul sisteminde ki hatalı bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir.
2019/2020 öğretim yılı okul birincisi bilgisi ise MEB e-okul sisteminden 16 Temmuz 2020 tarihinde elektronik ortamda alınarak ÖSYM aday işlemleri sistemini aktarılacaktır adayların bu bilgilerini hem kendi okullarından hem de Aday İşlemleri sisteminden 12 -24 Temmuz 2020 tarihleri arasında kontrol etmeleri, 24 Temmuz 2020 tarihi saat 16:00’ya kadar MEB e-okul sisteminde gereken düzeltmeleri yaptırmış olmaları gerekmektedir.
Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan başkanlığımıza yapacakları değişiklik/ düzeltme taleplerine işlem yapılamamaktadır.
2020 -YKS değerlendirme işlemlerinin Temmuz ayında yüksek öğretim programlarını tercih işlemlerinin ise Ağustos ayında yapılacak olması nedeniyle sonraki süreçte söz konusu bilgilerde düzeltme/ değişiklik yapılamayacaktır. Bu nedenle adayların eğitim bilgileri ile okul birinciliği bilgilerini belirtilen tarihlerde MEB e-okul sisteminde yer almasının sağlanması hususunda gereğini arz ederim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.