Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

3600 Ek Gösterge ve Sözleşmeli İstihdam Pek Çok Kez Masaya Geldi

3600 ve sözleşmeli istihdam konusunun pek çok kez masaya geldiğini ancak “kapsam dışı” denilerek şimdiye kadar hiç görüşülmediğini belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Defalarca bu iki konuyu masaya taşıdık. Toplu Sözleşmelerde, KPDK toplantılarında, görüşmelerde bu iki konuyu ısrarla gündemde tuttuk. Daha önce kapsam dışı görülmesine bakarak pes etmedik. Sonunda bu toplu sözleşmede iki konuyu da toplu sözleşmeye koymayı başardık ve 2022 yılı içinde bu konular Memur-Sen’in içinde yer aldığı çalışmalar neticesinde çözülecek. Bu Memur-Sen’in, örgütlü gücümüzün, teşkilatımızın dirayetinin gücüdür. 3600 ek gösterge Memur-Sen’in üstün gayretiyle çözüme kavuşmuş olacak.

Bize neden dayanışma aidatında ısrar ediyorsunuz diyenlerin yerel yönetimlerde yetkili oldukları kurumlara bakın. Tutanakları inceleyin. Dayanışma aidatının onlar tarafından uygulandığını göreceksiniz. Masaya geldiklerinde dayanışma aidatı hakkında manipülatif cümleler kuranlar da bu sistemin sendikacılığın özünde olduğunu biliyorlar ama gerçeği çarpıtıyorlar. Dayanışma aidatı yetkili olanla olmayanın, emek verenle vermeyenin farkını ortaya koymak için gereklidir. Bizdeki bu çarpıklığı işçi sendikacılığında görmek mümkün değil. Bir işçi eğer yetkili sendika üyesi değilse toplu sözleşme kazanımlarından faydalanmak için dayanışma aidatı ödemek zorunda. Çünkü dünyanın her yerinde bu gerçek değişmez.

Toplu Sözleşme ikramiyesiyle kamu görevlileri sendikacılığında önemli bir eşik atladık. Sendikacılığın niteliğini artması, masanın daha çözüm odaklı olması, kamu görevlilerinin masada daha güçlü olabilmesi için dayanışma aidatı sistemini de kamu görevlileri sendikacılığına kazandırmakta kararlıyız. Daha nitelikli bir toplu sözleşme masası için bunu başarmak zorundayız” dedi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, 3600 ve sözleşmeli istihdamın çözümünün Memur-Sen’in çalışmalarıyla sonuçlanacağını söyledi ve “Şimdiye kadar bu konu buranın kapsamında değil denilen iki konuyu toplu sözleşme metnine eklemeyi başardık. 2022’de yetkili konfederasyon olarak yapacağımız çalışmalar neticesinde 3600 ve sözleşmelilik konusu çözüme kavuşmuş olacak.

Memur-Sen olarak şimdiki hedefimiz 4688 sayılı yasanın değişmesidir. Bu yasa mevcut haliyle artık Türkiye’ye dar geliyor. Yasanın uluslararası standartlara uygun hale gelmesi gerekiyor. Kamu görevlilerinin daha nitelikli bir çalışma hayatına kavuşması, sorunlarımızın çözümü, kazanımlarımızın çoğalması bu sistemin değişmesine bağlı. Kamu görevlileri sendikacılığının çıtasını yükselten Memur-Sen, üyelerinin gücüyle bu konuda da tarihi bir rol oynayacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.