Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi öğretmen yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı

424 Bin Sözleşmeli Kadroya Geçiyor

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Memur-Sen olarak, kamu personel sisteminde asli ve tek istihdamın kadrolu olması kararlılığıyla yürüttüğümüz ve akabinde 6. Dönem T. S. hüküm altına aldığımız “Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi” çalışması, bugün Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

Açıklanan ve yakın zamanda Meclis’e gelecek olan çalışmayla, 2011 ve 2013 yıllarında olduğu gibi sürecin tamamında gösterdiğimiz katkı ve çabalarımızla, 424 Bin sözleşmeli personel kadroyla buluşacak ve 657 4/B’ye göre süresiz sözleşmelilik tarih olacaktır.

Kamuda süresiz sözleşmeli olarak belli dönemlerde kadroya geçirilme beklentisi son bulacak,süresini tamamlayan 227 Bin sözleşmeli personel ise doğrudan kadroya kavuşacaktır. Kadro için önemli adımı atan Sn.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e teşekkür ederiz.

Kadroya geçiş ile birlikte; özellikle Belediyelerde iş güvencesine ilişkin tartışmalar önemli oranda azalacak, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına girilebilecek, izin hakları iyileşecek, aile bütünlüğü kaygıları son bulacak, çalışma barışı sağlanmış olacaktır.

Memur-Sen olarak; kamuda asli istihdam türünün tek ve kadrolu olması yönündeki ısrarımız, mücadelemiz sürecek; kadro müjdesinin süresizlerde oluşturduğu sevincin süreli sözleşmelilerde de yankı bulması için TBMM Komisyon/Genel Kurul aşamasında gayretimiz devam edecektir." dedi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "6. Dönem Toplu Sözleşme’de hüküm altına aldığımız “Sözleşmeli Personelin Kadroya Geçirilmesi”ne yönelik çalışmalar tamamlanmış olup, kapsama dâhil 424 Bin Sözleşmeli Personel istekleri halinde “hemen” kadroya geçebilecektir.

227 Bin sözleşmeli ise “hemen” kurumlar arası geçiş ve kurum içi nakil başta olmak üzere kadrolu kamu görevlisinin haklarına sahip olacaktır. Süresiz sözleşmeli uygulamasının da tarih olması için gayretimiz ve mücadelemiz sürecektir.

2011-2013'de sözleşmeli per. kadroya geçişi, 4/C’li personelin özlük haklarının Top. Söz. süreçlerinde iyileştirilmesi ve akabinde 4/B statüsüne geçirilerek 4/C'nin ortadan kaldırılmasını sağlayan Memur-Sen bir ilke daha imza atarak 4/B’nin yapısında da değişim sağlamıştır.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesinde yapılacak yeni düzenleme ile uzun süredir gündemi meşgul eden "4/C'den 4/B'ye geçen personelin mağduriyeti" kadroya geçişle birlikte son bulacaktır. Kadro için önemli adımı atan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza teşekkür ediyoruz.

Eğitim-Bir-Sen olarak, toplu sözleşmede hüküm altına aldığımız ‘İdari personelin yükseköğretim kurumları arasında yer değişikliği’ kazanımımız, ek gösterge ve sözleşmeliye kadro çalışmalarında olduğu gibi zaman kaybedilmeden ve genel memnuniyet sağlayacak şekilde düzenlenmelidir.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.