Öne Çıkanlar Maden Çalışanları psikolog ataması Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum Mahmut Özer

4/B'lileri İlgilendiren Soru Önergesi

Daha önce belirli aralıklarla kamuda çalışan sözleşmeli personeller kadroya alınırken 2014 yılında yapılan düzenlemelerle bu uygulamaya son verilmiş ve süresiz sözleşmeliler mağduriyeti ortaya çıkmıştır. Başlangıçta 4 2 sözleşmelilik olarak başlayan şu an 3 1 sözleşmelilik olarak uygulanan bir istihdam şekli çıkarılmıştır. Süreli sözleşmelilik modeline geçilmesiyle birlikte süresiz sözleşmeli personeller ve sorunları görülmeye başlanmıştır. Süresiz sözleşmeli personeller tayin-nakil hakkı, haklarında oluşturulmuş bir disiplin yönetmeliğinin olmaması, yıllık izin kullanımı, yeniden atamalardan faydalanamama, süt izni, iş güvencesinin olmaması gibi temel özlük haklarından yoksun bir şekilde çalışmaktadırlar. Kamu çalışanları arasında ikilik oluşturan bu uygulama sonlandırılmalı, 2013 yılından itibaren kadrolu devlet memurlarıyla aynı eğitimleri alan, aynı KPSS sınavına göre atanan 657 Sayılı Devlet Memurluğunun 4/B maddesine göre görev yapan Süresiz Sözleşmeli Kamu Çalışanlarının mağduriyeti giderilmelidir. Sayıları 480 bini aşmış olan Süresiz Sözleşmeli Kamu Çalışanları en azından 3 1 sistemine geçirilip süresini dolduran kamu çalışanlarına hakları teslim edilmelidir.

1- Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 4/B'li Süresiz Sözleşmeli Kamu Çalışanı sayısı toplamda kaçtır?

2- Süresiz Sözleşmeli Kamu Çalışanlarına doğum ve mazeret izni, belli bir süre çalıştıktan sonra tayin-nakil hakkı gibi temel hakları sağlayacak herhangi bir çalışmanız olacak mıdır?

3- Kamu çalışanları arasında oluşan ikiliği ortadan kaldırarak sağlıklı çalışma ortamını temin etmek, adaletsizliğe son vermek amacıyla 4B'li Süresiz Sözleşmeli Kamu Çalışanlarının 3 1 sistemine geçirilmesine yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?

Anahtar Kelimeler:
4BSözlü Personel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.