Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı Adalet Bakanlığı Mülakatın Kaldırılması Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

4B'lilerin Yıllık İzinler Devredilecek

Buna göre; kamu kurumlarında 4B'li olarak çalışan sözleşmeli personel çeşitli sebeplerle kullanamadığı yıllık izinlerini, bir sonraki yılda kullanabilecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Cumhurbaşkanımız Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile 4/B’li (sözleşmeli) kamu personelimiz, 2020 yılındakiler dahil kullanamadıkları yıllık izinlerini bir sonraki yıl da kullanabilecek. Böylece Covid-19 salgını ile mücadele sürecinde gecesini gündüzüne katarak çalışan sözleşmeli personelimizin yıllık izin haklarını korumuş olduk. 4/B’li çalışanlarımıza hayırlı olsun." dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise "4/B Sözleşmeli kamu personelimizin 2020 yılı dahil kullanamadıkları yıllık izinlerinin bir sonraki yıla devri ile ilgili kararname resmî gazetede yayımlanmıştır. Konuyla ilgili Konfederasyon olarak yetkililere ilettiğimiz talebimizin hayata geçmesi sevindiricidir. Bundan sonraki adım sözleşmeli personelin kadroya alınması, ötesinde de sözleşmeli istihdamın çöpe atılmasıdır. Sözleşmeli çalışanlarımız haklarına kavuşana kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz." dedi.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise "“4/B Sözleşmelilerde Yıllık İzinlerin Devri Hakkı” Tamam, Devamını Bekliyoruz. Cumhurbaşkanı Kararıyla, 4/B Sözleşmeli Kamu Personeli için, kullanamadıkları yıllık izinlerin bir sonraki yıla devri talebimiz karşılanmıştır. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz." dedi.

Ekli "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar"ın yürürlüğe konulmasına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası gereğince karar verilmiştir.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA İLİŞKİN ESASLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR ESASLAR

MADDE 1- 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 3 üncü maddesinin beşinci fıkrasına "çalıştırılacak öğretmenlere" ibaresinden sonra gelmek üzere "ve Adalet Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında görev yapan sözleşmeli öğretmenlere" ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2- Aynı Esasların 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümleler eklenmiştir.

"Sözleşme döneminde kullanılmayan izinler, sözleşmenin devamı halinde müteakip sözleşme döneminde kullanılabilir. Cari sözleşme dönemi ile bir önceki sözleşme dönemi hariç, önceki sözleşme dönemlerine ait kullanılamayan izin hakları düşer."

MADDE 3- Aynı Esasların ek 5 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünün boş bulunan vizeli mevcut sözleşmeli personel pozisyonlarından;" ibaresi "24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununu 3 üncü maddesinin (f) bendinde sayılın sosyal hizmet kuruluşlannda çahştınlacak" şeklinde değiştirilmiş ve aynı fıkraya "avukat," ibaresinden sonra gelmek üzere "büro personeli, destek personeli," ibaresi eklenmiştir.

MADDE 4- Aynı Esaslara geçici 21 inci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki geçici 22 nci madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 22- Sözleşmeli personelin, bu Esasların 9 uncu maddesinin birinci fıkrası gereğince hak kazandığı 2020 yılına ait yıllık izin hakkının kullanılamayan kısmı 2021 yılma devredilmiştir."

MADDE 5- Aynı Esasların eki " 5 SAYILI CETVEL BİR YILDAN AZ SÜRELİ HİZMETLERE İLİŞKİN CETVEL"in 3 üncü satırının "ADET" sütununda yer alan "8.340 adam/ay" ibaresi "8.940 adam/ay" şeklinde, ve 4 üncü satırının "ADET" sütununda yer alan "2.760 adam/ay" ibaresi "3.360 adam/ay" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 6- Aynı Esaslann eki " 5 SAYILI CETVEL BİR YILDAN AZ SÜRELİ HİZMETLERE İLİŞKİN CETVEL"in 4 üncü satınna "ADET" ve "TAVAN ÜCRET" sütunlarının altına gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir.

"*Temsil başı ve eser başı yürütülecek sanatsal faaliyetler kapsamında; sözleşme yapılan yabancı şef ve solistler ile uluslararası kariyeri, bilinirliği ve ismi olan yerli şef ve solistlerin, sözleşme süresince bir defaya mahsus olmak kaydıyla, geliş ve gidiş yol masrafı ile toplam 15 günü geçmemek üzere konaklama giderleri kurumlarınca karşılanabilir."

MADDE 7- Bu Esaslar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 8- Bu Esaslan Cumhurbaşkanı yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.