Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı MEB EYT memurlar Mahmut Özer

657/4B Süresiz Sözleşmeli Personel Sorunu

Kamu Süresiz Sözleşmeli Memurlar Derneği Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ''657 4B Süresiz Sözleşmeli Personeller 2013 yılından başlayıp günümüze kadar bakanlıklar ve bağlı kuruluşlarda istihdam edilen personellere hiçnit şekilde kadro hakkı tanınmamıştır.

Aynı eğitimleri alarak üniversitelerden ya da meslek okullarından mezun olarak, KPSS Sınavı'na girip kamuya atanmış personellerdir. Aynı kurumda; aynı eğitimleri alan, aynı sınavla atanan ve aynı kurumda aynı görevi yapmalarına karşılık, hatta daha kıdemli olmaları, 2016 sonraso farklı KHK'lar ile farklı kurumlara ilk önce 4+2 sonra 3+1 şekilde çalışma statüsü getirilmiştir. Teşkilat Kanun'larında bile farklılıklar söz konusu olmuştur.

3+1 uygulamasında daha kıdemli olan personeller dahil edilmemiştir. Aynı kurumda aynı işi yapan personeller arasında farklılıklar getirilmiştir.

6. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde süresiz sözleşmeli personellerin de 3+1 uygulamasına dahil edilmesine yönelik sözlü açıklamalarda bulunulmuştur. Ancak, 5. Dönem Sözleşme metninde ise ucu açık, takvime bağlanmamış bir şekilde karar alınmıştır.

''Kamu Kurum ve Kuruluşlarından görüş alınarak sözleşmeli personel mevzuatında düzenleme yapılacaktır. 2022 yılında görüş alınarak çalışmaların tamamlanacağı'' belirtilerek bir metin yayınlanmıştır.

657/4B Süresiz Sözleşmeliler vaad değil hakkı olan kadroyu talep etmektedir.

Alınan bu kararın genel seçimler öncesine bırakılması istenmektedir. 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin uygulama başlangıç tarihi 1 Ocak 2022'de başlamaktadır. Ocak 2022 Yılı içerisinde kadronun verilmesine engel bir durum yoktur. Geçmişte olduğu gibi (2009,2011, 2013) direkt kadronun verilmesine yönelik giçbir engel durum söz konusu olmamıştır. Oyalama veya öteleme istemiyoruz. 6. Dönem Toplu Satış Sözleşmesinde de 4B Süresiz Sözleşmelilerin hakları da sayılmıştır.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeynep öğretmen 2 yıl önce

3+1 iyi bir uygulama gibi anlaşılmasın lütfen. Kötünün iyisi. Bizler de 3+1 mağdurlariyiz. Eş durumu hakkı verilmemesi , bir ailenin 3 yıl ayri kalması gerekmesi büyük bir haksızlık