Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

MHP'li Erdem'den Üniversiteli İşçiler Açıklaması

Kamu kurum ve kuruluşlarında 4857 sayılı İş Kanununa tabi olarak sürekli işçi kadrosunda çalışan üniversiteli işçiler sorunu yıllardır çözülemedi. Konuya ilişkin son açıklama MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem'den geldi.

Üniversitelerin aynı bölümlerinden mezun olup, aynı yerde çalışan, aynı işi yapan, aynı unvana sahip iki kamu çalışanı statü farkıyla memur ve işçi olarak ayrılmakta, dolayısıyla aynı özlük haklarından yararlanamamaktadır.

Üniversiteli işçilerin memur kadrolarına geçirilmeleri gerekmektedir.

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, "Kamu kurumlarında 4857 sayılı İş Kanunu'na göre çalışan daimi kadrolu, üniversite mezunu işçilerimizin de yine beklentileri var. Aynı üniversitelerin, aynı bölümlerinden mezun olmalarına rağmen memur ve sözleşmeli çalışanlar unvanları olduğu için bunların ortadan kaldırılması, adaletsizliğin giderilmesi gerekiyor. Tayin, nakil, görevde, yükselme imza yetkisi olduğu gibi özlük hakları olmayan üniversiteli işçilerimizin beklentileri var.

Yine, aynı şekilde, memur ve sözleşmeli çalışanlar ile aynı işi yapan işçi kadrosundaki çalışanlarımız, memurluk statüsüne geçirilmesi hususunda bir çalışma talep etmektedirler." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.