Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

OGM'den Sözleşmeli Personel Ödemeleri Yazısı

Genel Müdür Bekir Karacabey imzalı resmi yazıda ''Genel Müdürlüğümüzce ormancılık faaliyetlerinin yürütülmesi maksadıyla kadrolu personel haricinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B bendi kapsamında sözleşmeli personel istihdamı yapılmaktadır.

Sözleşmeli Personel olarak görev yapan mühendis, şoför ve büro personellerinin 6245 sayılı Harcırah Kanunu'nun 14. maddesi gereğince geçici görev yolluğu, 49'uncu maddesi gereği seyyar görev tazminatı ve 50'nci maddesine göre ödenen arazi tazminatından yararlanıp yararlanmayacağı konularında yetkili sendikanın talebi üzerine Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığı'ndan görüş istenmiştir.

Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığı'nın yazımız ekinde gönderilen 11.01.2021 tarih ve E.76220985-045.99-50728 sayılı görüş yazılarında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personele görev yeri dışına geçici olarak gönderilenlere geçici görev harcırahı ödeneceği, sözleşmeli personele 49. madde seyyar görev tazminatı ile 50. madde arazi tazminatının ödenemeyeceği belirtilmiştir.

Bu çerçevede Genel Müdürlüğümüzde 4/B bendi kapsamında görev yapan sözleşmeli personele 6245 sayılı Kanun'un 49. maddesi seyyar görev tazminatı ve 50. maddesi arazi tazminatından yararlanabilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı'na vize için yazılmış olup, vizelerin verilmesi halinde ödeme yapılabilecektir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.