Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması öğretmen Adalet Bakanlığı

Sözleşmeli Personelin Kadroya Geçirilmesi (KANUN TASLAĞI)

AK Parti grup yönetiminden milletvekillerine yapılan duyuruda, 'Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ile ilgili kanun teklifi grup başkanlığımızda imzaya açılmıştır. Teklifi imzalamak isteyen milletvekillerimiz grup başkanlığımızda imzalayabilirler' denildi.

"Sözleşmeliye Kadro Şöleni" programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''4C'den 4B'ye geçenler, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, vekil ebe, hemşire, aile sağlığı merkezi çalışanları gibi geniş bir alandaki sözleşmeli personelimizin kadrolarına düzenleme yapıyoruz. Kademe ve derece ilerleme hakkına sahip olacak. Kullanılmayan izinlerini bir sonraki yıla aktarabilecekleri gibi ücretsiz izne ayrılma imkanları da bulunacak. Yurtdışında eğitim, yemek ücreti yardımından faydalanma haklarına kavuşacak. Sözleşmenin feshedilmesi halinde tazminat ödenmemesi durumu son bulacak. Sözleşmeden geçen kardeşlerimiz de artık aynı haklardan faydalanabilecektir.'' demişti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, kişisel sosyal medya hesabından ''Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre sözleşmelilerle ilgili teklif TBMM’ye iletilmiş. Tabii ki beklentimiz, sözleşmeli istihdamın kökten kaldırılmasıdır. Ancak bu süreçte de meslektaşlarımızın sorunları çözüme kavuşturulmalıdır.

Özellikle eş durumu mazeretinden dolayı tayin hakkı verilmesi elzemdir. Aile birliğinin sağlanması, Anayasanın 41. maddesinin amir hükmüdür. Kamu idaresi artık Anayasayı ihlal etmekten vazgeçmelidir. TBMM'nin sözleşmeli meslektaşlarımızın yıllardır yaşadığı soruna çözüm getireceğine, çalışan eşleri ve çocuklarını birleştireceğine inanıyorum.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Sözleşmeli Personel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.