Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Ramazan Pidesi Malzemeleri Şaban Ayı Sureleri Yardımcı Personel öğretmen

Sözleşmeliler ve 3600 Konusu Bir An Önce Çözülmeli

Bengü Türk TV Gökhan Altunkaş’ın sunduğu Söz Hakkı programının canlı yayın konuğu olan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Sözleşmeliler konusunda masada çok mücadele verdik ve metinde net ifadeler olsun istedik. Ancak muğlak ifadeler metinde yer alınca biz buna tamam diyemezdik. Yaşananlar ortada, aile bütünlüğü olmayan bu insanların feryadını herkes duymalı. Uzun uzadıya konuşmaya gerek yok, hükumet 2011 ve 2013 yıllarında kadro verdi sözleşmeli personele. Bugünde bunu yapmalı ve bu sorun artık çözülmelidir. Kamu personel rejiminden sözleşmeli çalışma tamamen çıkarılmalıdır.

3600 konusunda tavrımızı koyduk ve aynı net ifadelerin burada da olmasını istedik ancak yine muğlak ifadeler konuldu.  Bu yönde de beklentimizi karşılayan bir metin hazırlanmadı. Gerçi sayın Cumhurbaşkanı bu konuda yaptığı açıklamada çözüm takvimini açıkladı. Türkiye Kamu-Sen 3600 konusunda ciddi bir mutfak çalışması yapmış, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı marifetiyle de TBMM’ye sunulmuştur. Biz bu düzenlemenin sadece dört meslek grubunu değil tüm kamu çalışanlarını kapsamasını istiyoruz. Bir an önce bu 3600 meselesi hayata geçmelidir.

Vergilerde adalet sağlanmalıdır. Az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınmalı. Bizim talebimiz, vergiler yüzde 15’de sabitlensin. Biz vergi ödemeyelim demiyoruz hatta kamu çalışanları maaşını almadan vergisini ödemektedir.  Ama bu sisteme bakıldığında, Ocak ayında alınan maaş zammı  Nisan ayında eriyor. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Kasım ayında yapılacak KPDK toplantısında biz yine bu konuları masaya getireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.