Öne Çıkanlar engelli MEB İşveren Vekili okullarda şiddet Fatma AFYONCU

Sözleşmelilere Kadro ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı Açıklaması

2011 ve 2013 yıllarında sözleşmelilerin kadroya geçirildiğini hatırlatan, 2011 yılında 232 bin 4/B’li kamu çalışanının kadroya geçirildiğini, bunun 68 bininin de öğretmen olduğunu söyleyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Gelin, 2011 ve 2013 yıllarındaki gibi sözleşmelileri kadroya alın. Kamuda aynı işi yapan kamu çalışanları farklı statülerde istihdam edilmemelidir. Sözleşmeli istihdamın kamuda performansı ve verimi artırdığına yönelik tek bir somut veri yoktur. Dolayısıyla sözleşmeli çalışma modelinde inat edilmesini çok anlamsız buluyorum. Hükümetten beklentimiz kamudaki 4/B’li meslektaşlarımızın kadroya geçirilmesi ve tüm atamaların kadrolu olarak yapılmasıdır” dedi.

Kamu çalışanlarının büyük bölümünün nisan ve mayıs ayı itibariyle üst vergi dilimine geçmeye başladığını bildiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan “Vergi dilimleri kamu çalışanlarının canını yakmaktadır. Kamu çalışanlarının ikinci altı ayda aldığı maaş artışından daha fazlası vergi dilimine kesilmektedir. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Öncelikle vergide adalet sağlanmalıdır. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalıdır. Dolayısıyla  gelir vergisinin yüzde 15’e sabitlenmesini ve matrahın yükseltilmesini istiyoruz ki, yılın ikinci altı ayından sonra zamlar kuş olup uçmasın” dedi. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yardımcı hizmetler sınıfının öğrenim durumlarına göre bir defaya mahsus olmak üzere sınavsız genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan, süreç içinde yüksek eğitimini tamamlamış ve mesleki anlamda kendini geliştirmiş çalışanlar var.  Bu arkadaşlarımızın hem eğitim durumuna hem de yaptığı işe mütenasip şekilde kadro intibaklarının yapılmasını talep ediyoruz. Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların bir defaya mahsus olmak üzere sınavsız şekilde kadro intibaklarının yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, mülakat marifetiyle kamu çalışanlarının hak gaspına uğradığını bildirdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Türkiye Kamu-Sen olarak mülakat garabetinin hem atamalarda hem de görevde yükselme ve yönetici atamalarında son bulmasını istiyoruz. Tek kriter; liyakat ehliyet, donanım, yeterlilik olmalıdır. Bunun dışında mensubiyetler üzerinden yürütülen süreçler maalesef çalışma hayatında huzuru bozmakta ve çalışanların ‘başarı göstererek bir yerlere gelebilirim’ inancını tahrip etmektedir. Dolayısıyla mülakatın kamu hayatından tamamen çıkarılması lazım” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.