Öne Çıkanlar öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Maden Çalışanları Murat Kurum

Taşeron İşçilere Kadro Kanun Teklifi

KamuMeb.net - Kanun Teklifinin gerekçesinde ''Başta belediyelerimiz olmak üzere ülkemizde brçok kamu kurum ve kuruluşlarında geçici işçiler çalışmaktadır. Kamuda sağlıklı ve tutarlı bir personel politikası uygulanmamaktadır. Çeşitli dönemlerde çıkartılan kanunlarla sözleşmeli personel ve geçici işçiler kadrolara alınırken, akabinde tekrar aynı statüde personel alımı yapılmaktadır.

Gelecek kaygısı ile çalışan geçici işçiler çoluk çocuklarının rızkından ve geleceklerinden endişelidir. Geçici işçilerimizin sorunlarını gidermek için kadrolu statüde değerlendirilmesi sosyal devlet sorumluluğudur. Bu teklif yasalaştığında belediyelerde görev yapmakta olan geçici işçiler kadroya alınarak mağduriyetleri giderilmiş olacaktır.

3 Temmuz 2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununa ''Belediye ve bağlı kuruluşlarında 3 Temmuz 2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 49'uncu maddesi kapsamında çalışanlardan bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altmış gün içinde yazılı olarak başvuranlar, sözleşmeli personel olarak çalıştırılmalarına esas alınan memur kadrolarına, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren doksan gün içinde kurumlarınca atanırlar.

Bu maddenin uygulamasında ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı yetkilidir.'' şeklinde geçici madde eklenmiştir.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.