Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Yalçın'dan Sözleşmeli Personel ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Sözleşmeliler konusunda bir bütünlük var gibi görünse de içerisinde 39 ayrı mevzuat, özlük hakları konusunda ise 17 fark barındırıyor. Her kurumun kendine göre mevzuat yazdığı ve bütünlüğün bozulduğu bir mevzuat biçimi oluştu. İnsanların iş huzurunun ve çalışma barışının temini için sözleşmeli personel sistemini gözden geçirmek ve kadro bekleyenleri görmek gerekir. Toplu sözleşme kararımız gereği 2022 yılı içerisinde bu konuyu komisyonda görüşecek, çalışacak ve karara bağlayacağız.

Son toplu sözleşmede aldığımız karar gereği 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin 2022 yılı içerisinde ilgili komisyonlarca çalışılarak bir sonuca ulaşması adına süreç başlayacak. Bizim buradaki talebimiz tüm kamu görevlileri boyutuyla ek gösterge sistematiği çalışılmasıdır.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.