Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU öğretmen Maden Çalışanları Murat Kurum

Anne Baklavası Tarifi

Cevizlisinden fındıklısına, fıstıklısından kakaolusuna birçok çeşidi bulunan baklava geleneksel tatlılarımızdandır. Dilerseniz baklavada kullanacağımız malzemelere göz gezdirelim. 

Baklava için öncelikle 3 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 adet kabartma tozu, 1 yemek kaşığı sirke, yarım çay kaşığı tuz, 6 su bardağı un kullanıyoruz. 

Kırılmış ceviz ya da fındık ve toz şeker (ben fındıklı sevdiğim için dövülmüş fındığın içine toz şeker ekleyin lezzetine lezzet katıyor)  iç harcı için kullanılan malzemeler olacak.

Açmak için; mısır nişastası kullanacağız.

Şerbeti için; 4 bardak şeker 5 bardak su (çok şerbetli sevmeyenler için önerim 6 su bardağı su, 4 su bardağı şeker) bir kaç damla limon suyu kullanacağız.

Üzeri için; 300 g tereyağı ya da margarin gezdireceğiz.

Kolay Ev Baklavası Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle bir kaba yumurtayı, sütü, sıvı yağını, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu dökün un yavaşça ekleyerek yoğurun. Orta yumuşaklıkta bir hamur olması gerek. Hazırlanan hamuru 30 eşit parçaya bölün. Bu parçaları10'ar tane tabak büyüklüğünde açın ve aralarına nişasta serpin. Üst üste  10’arlı olarak  açtığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin. Hamurların aralarına ceviz ya da fındık serpin ve hamurlar bitene kadar bu işleme devam edin. İstediğiniz şekilde kestiğiniz hamurun üzerine eritilmiş yağın yarısını dökün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında hafif rengi değişene kadar pişirin sonra fırından alarak kalan yağı gezdirin ve tekrar fırına sürün altı üstü kızarana kadar pişirin.

Ev Baklavası Şerbetinin Yapılışı; 

4 bardak şeker ve 5 bardak suyu 15 dk kaynattıktan sonra şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatın. Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün afiyet olsun. 

Önemli Bir Püf Noktası; 

Fırında ilk yaptığımız kızartma işleminden sonra, ikinci yapacağımız kızartmada tepsinin üzerine gazete kağıdı koyup pişirmeye devam ederseniz hamurunuz içini daha güzel çekip pişecektir. 

Anahtar Kelimeler:
BAYRAMBaklava
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.