Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Nitelikli Personel 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu uzaktan eğitim

Çikolata Kremalı Baklava Tarifi

Malzemeler arasında 16 adet baklava yufkası, 50'şer gram iç badem, ceviz, fındık ve Antep fıstığı, 1 çay kaşığı tarçın, bir tutam tuz, 500 gram fındıklı çikolata kreması, 200 gram eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımı kullanacağız. 

Şerbeti için ;1 su bardağı su, yarım su bardağı bal, 1 adet çubuk tarçın yeterli. 

Yapılışı için ; rondodan geçirdiğimiz badem, ceviz, fındık, antepfıstığını tarçın ve tuz ile karıştırın. Baklava yufkasını beş adet olacak şekilde aralarına belirttiğimiz tereyağı sıvıyağ karışımı sürerek üst üste dizin ve fırın tepsisine yerleştirin. Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz baklava yufkalarının üzerine oda sıcaklığında bırakılmış çikolata kremasından sürün ve kuruyemişin bir kısmından serpiştirin. Yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ardından 1 adet yufkayı en üste yayın. İstediğiniz şekilde dilimleyip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Suyu kaynatıp bal ve tarçınla karıştırıp bir şerbet elde edin. Şerbeti ılık şekilde sıcak baklavanın üzerine yavaş yavaş gezdirin. Tatlının şerbeti çektiğinde servis yapabilirsiniz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.