Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

Annemm Köftesi

Malzemeler;

Yarım kilo yarım yağlı dana döşünden çekilmiş kıyma ( yarısını kuzu boşluk çekilmiş yaparsanız daha lezzetli olacaktır). 

5 yemek kaşığı ufalanmış ekmek kurusu ( ekmekleri ıslatma için 1 çay bardağı kadar su).köftemizin yumuşak olmasını sağlayacaktır, kuru ekmek kırıntısı kullanmayın. 

1 adet rendelenmiş soğan (rendenin ince tarafını kullanın ve  soğan suyunu kullanmayın, süzgeçten suyunu akıtın). 

1 diş rendelenmiş sarımsak. 

2 yemek kaşığı zeytinyağı. 

Arzuya göre ince kıyılmış maydanoz,tuz,kimyon,karabiber.

Yapılışı ve püf noktaları :

Ekmekleri bir kasede su ile karıştıralım,kıymayı yoğurma kabına koyalım, sırasıyla bütün malzemeleri ekleyelim ve 10 dakikaya yakın iyice yoğurun, yoğurma işlemi bitince kıymayı 8-10 kere dövün ( kıymanın hepsini elimize alıp yoğurma kabına atın), daha sonra kabın üzerini streç ile sarın ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin ( bu yöntem birbiri ile özleşen malzemelerin köftenizin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır), köftelerinize istediğiniz şekli verip ( avucunuzu mutlaka yağlayın) tekrar buzdolabına atın ve pişirme işleminden yarım saat önce dolaptan çıkartın. 

Pişirme İşlemi ve Püf Noktaları :

Izgara tavanızı  yağ kullanmadan yüksek ateşte ısıtın ve köfterinizi tavaya dizin, ilk turu önlü arkalı yüksek ateşte pişirin, ikinci tur pişirme işlemine geçince, ateşin altını kısın ve önlü arkalı çevirerek pişirme işlemini tamamlayın. Anlatmış olduğum pişirme işlemi köfterinizin dışını çıtır çıtır, içini ise tam kıvamında yumuşacık yapacaktır.( 4-5 dakika pişirin) Köfte kızartma işleminiz bitince tavada soğan, biber közleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun

Not; köfteleriniz piştikten sonra bir adet köftenizi bıçakla kesin, eğer köftenin üzerinden hafif su çıkıyorsa köftenizi tam kıvamında olmuş demektir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.