Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu Sözleşmeli memur Sağlık Bakanlığı

Buğu Kebabı

Tavamıza 3 kaşık sıvı yağa, 150 gram arpacık soğan atıp biraz pembeye dönene kadar kavuralım,2 diş sarımsak, 1 su bardağı bezelye ( önceden haşlayın yada konserve kullanın), 2 adet kapya biber, 1 adet patates, 1  adet havuç doğrayıp kavurma işlemine devam edelim. Pişen etlerimizi de karışıma ilave edelim, kavurma işlemi bittikten sonra 2 su bardağı et suyunu ve tuzumuzu ekleyip kısık ateşte suyu çekene kadar pişirmeye bırakalım. Yemeğimizi borcama dökelim ve üzerine beşamel sosunu döküp 190 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirelim, rendelenmiş kaşar peynirini üzerini kaplayacak bir tabaka oluşturacak şekilde serelim ve tekrar erime işlemi olana kadar fırında bekletelim.. Yemeğimiz servise hazır afiyet olsun 

Beşemal sosunun hazırlanışı; 2 yemek kaşığı tereyağını, 1 yemek kaşığı sıvı yağını küçük bir tencereye alarak ısıtın, 1.5 yemek kaşığı unu ilave ederek kavurun üzerine 1.5 su bardağı süt ilave edin ve çırpıcı ile hızlıca çırpın tuz ve karabiberi de ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. 

Anahtar Kelimeler:
Bu Yemek Bir Hariha
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.