Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

İnegöl Köfte

Malzemeler;

750 gram dana döşten iki kez çekilmiş kıyma ( mutlaka iki kez çektirin bütün köftelerinizde). 

1 tatlı kaşığı karbonat. 

Yarıma yakın limon suyu. 

1 çay bardağı maden suyu ( normal suda kullanabilirsiniz). 

1 adet rendenin küçük tarafı ile rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan. 

7 yemek kaşığı ufalanmış ekmek ( kabukları hariç).Her 100 gram kıyma da 1 kaşık ekmek içi kullanılır. 

Arzuya göre kullanmak istediğiniz baharatlar. 

4 yemek kaşığı zeytinyağı.

1 adet yumurta. 

Arzu ederseniz 2 diş rendelenmiş sarımsak. 

İnce doğranmış maydanoz da katabilirsiniz,ben İnegöl köfte de kullanmıyorum. 

Yapılışı;

Karbonat, limon suyu ve maden suyunu bir kasede karıştıralım,karma kabına kıymayı alın ve diğer malzemeleri ekleyip özleşene kadar yoğurun. Sonra kıymayı dövün ve üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 3 saat kadar bekletin ( akşamdan atıp bir gece beklerse daha güzel olur) pişireceğiniz zaman çıkartın ve ince uzun şekil verin, tekrar dolapta en az yarım saat bekletin. 

Pişirme İşlemi ;

Pişirme işleminde iki yöntem vardır. İlkini anne tarifimde anlattım aynı yöntem yada kızartma işlemi içinde geçerli, diğer yöntem ise tavanıza yağı ekleyin köfteleri dizin ve çok kısık ateşte her iki tarafını 4'er dakika olacak şekilde pişirin, puf puf köfteri afiyetle yiyin. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüsniye 4 yıl önce

En son Bursa ya gittiğim de bu kadar güzel bir köfte yemiştim evde yapıyorum ama bir türlü tutmuyordu sonunda istediğim gibi tarif ve yine siz ✨