Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı Yükseköğretim Kurulu sözleşmeli personel ağır engelli

Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi

Köftenin Yapılışı ;

1 su bardağı ince bulguru, 1 su bardağı sıcak su ile haşlayın ve karıştırıp 20 dakika dinlendirin. 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kimyon,un, 1 adet yumurta ekleyip yoğurun. Elinizi arada suya batırıp bulgurun toparlanmasını sağlayın. Misket büyüklüğünde yuvarlama işlemini yapın. 

Tenceremize su koyup, 1 tatlı kaşığı tuz ve sıvı yağ atalım kaynatalım, kaynayan suya köfteleri atın 10 dakika orta ateşte pişirin. Köfteler suyun üstüne çıktığında pişmiş demektir. 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile, 1 tatlı kaşığı domates ve biber salçasını kavuralım köfte suyundan 2 yemek kaşığı ekleyip sosunu yapalım ve pişen köfteleri delikli el süzgeci ile süzüp içine atıp karıştıralım.

1.5 su bardağı yoğurdu iyice çırpalım 2 diş sarımsak rendesi biraz tuz ve arzuya göre kekik veya nane ekleyelim, patlıcanları atıp karıştıralım. 

Servis tabağına yoğurtlu patlıcanları alalım, üzerine köfteri koyalım. 

Afiyet olsun. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.