Öne Çıkanlar Maden Çalışanları psikolog ataması Mahmut Özer Fransızca Öğretmeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Meşhur Adıyaman Köftesi

Malzemeler ;

1 kilo dana döşünden iki kez çekilmiş kıyma

2 adet soğan

1 tatlı kaşığı karabiber 

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

6 adet orta boy patlıcan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için

5 orta boy domates

1 yeşil biber, kapya biber

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak

Tuz

Yapılışı ;

Patlıcanları fırında yada ocakta  közleyin ve soyarken tepe kısımlarını bırakın. Soğanı çok ince olacak şekilde  doğrayın.

Kıymayı bir yoğurma kabına alın, üzerine soğanı, maydanozu, pul biberi ve karabiberi ekleyin ve güzelce yoğurun, buzdolabında en az 30 dakika dinlenmeye bırakın. 

Hazırladığınız köfte harcını 6 eşit parçaya bölün,bir parçasını alıp streç filmin üzerine aktarın ve elinizle bastırarak inceltin.

Ortasına bütün olarak 1 adet közlenmiş ve soymuş olduğunuz patlıcanı yerleştirin ( rulo şeklini almış olacak) patlıcanı köfte hamurunun içine hapsedin.

Hazırladığınız patlıcanlı köftelerin her tarafına fırça yardımı ile zeytinyağı sürün ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, üzerleri kızarana kadar pişiririn, yaklaşık 30-35 dakika. 

Sosunu hazırlamak için biberleri incecik kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp biberleri kavurun.

Üzerine rendelenmiş domatesleri ve tuzu ekleyip karıştırın,sarımsakları ilave edin. Sos suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alın.

Patlıcanlı köfteyi servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız sostan dökün. Taze nane yaprakları ile süsleyip, patates püresi ile servis yapın. 

Afiyet olsun. 

Anahtar Kelimeler:
Meşhur Adıyaman Köftesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.