KamuMeb

18 Mart 2020'de Ataması Yapılan Öğretmenler Hakkında Önerge Meclise Sunuldu

EĞİTİM PERSONELİ

18 Mart 2020 tarihinde 20 bin yeni sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleşti. Ancak koronavirüs pandemisi sebebiyle uzaktan eğitime geçildiği için yeni atanan öğretmenlerimizin görevlerine başlatılmalarına ilişkin süreç sonuçlandırılamamıştır. CHP İzmir Milletvekili KAMİL OKYAY SINDIR, öğretmenlerle ilgili bazı verilere ve 18 Mart 2020 tarihinde yapılan sözleşmeli öğretmen atamalarına ilişkin yazılı tasarı önergesini 10 Nisan 2020 de TBMM Başkanlığına sundu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ(TBMM) BAŞKANLIĞINA

Aşağıda belirtilen yazılı yer alan yazılı sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK tarafından, Anayasa'nın 98. ve TBMM İç tüzüğünün 99. maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını saygıyla dilerim. 09.04.2020 Prof.Dr. Kamil Okyay SINDIR/İzmir Milletvekili 

18 Mart 2020 tarihinde 20 bin yeni sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleşmişti. Ancak koronavirüs pandemisi sebebiyle uzaktan eğitime geçildiği için yeni atanan öğretmenlerimizin görevlerine başlatılmasına ilişkin süreç devam etmektedir. Yeni atanan öğretmenlerimizin atama kararlarının ardından çalıştıkları işlerden ayrıldıkları ve bu sebeple de şu anda herhangi bir gelirlerinin olmadığı düşünüldüğünde sorunun çözümünün ivedilikle yerine getirilmesi gerekmektedir. Öğretmenlerimizin sorununu dikkatinize sunarak, aşağıda belirttiğim yazılı yer alan sorularımın yanıtlanmasını saygıyla dilerim: 

1.18 Mart 2020 tarihinde yapılan ve de 20 bin sözleşmeli öğretmenin kararnamelerinin hala gönderilmemesinin sebebi nedir? 
2. Öğretmenlerin yapılan atamalarında okullarının bile, belli olmasına rağmen okullara yada ilçe milli eğitim müdürlüklerine atamalarına dair herhangi bir resmi bildirimde bulundu mu? 
3. Öğretmenlerimizin ne zaman görevlerine başlamaları planlanmakta? 
4. Covid-19 Salgını sebebiyle uzaktan eğitime geçilmesinin ardından ataması yapılan bu öğretmenlerin de ders anlatımlarına dahil olması düşünülüyor mu? 
5. Atamalar yapıldıktan sonra uzaktan eğitim kararının alınması göz önüne alındığında, öğretmenlerin göreve başlatılmamasının okulların kapalı olmasından ziyade idari bir aksaklıktan kaynaklanmakta mıdır?
6. Ataması yapılan bu öğretmenlerin atama kararlarının ardından çalıştıkları işlerden ayrıldıkları göz önüne alındığında hala göreve başlatılmamış olmalarından kaynaklı yaşadıkları maddi problemlerden haberdar mısınız? Bakanlığınızca bunun için ne gibi bir önlem alındı? 
7. Önergenin verildiği tarih itibariyle Bakanlığınıza bağlı kaç öğretmen görev almaktadır? Bunlardan kaçı kadrolu veya kaçı ücretli/sözleşmeli öğretmendir? 
8. Önergenin verildiği tarih itibariyle öğretmenlerin açığı ne kadardır? 
9. Ücretli/sözleşmeli öğretmen uygulaması ne zaman son bulacaktır? Öğretmenlerimizin tamamı ne zaman kadrolu olacak ve hak ettikleri ücretleri alabilecekler? 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.