Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu İş Yorumu NATO Antlaşmalan EBA TV İlkokul Uzaktan Eğitim Program Yayın Akışı Muğla Arısı Milli Eğitim Bakanlığı

Engelliler Haftası Etkinlikleri (24 Nisan 2024)

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Bakan a. Mustafa OTRAR imzalı resmi yazıda ''‘Engelliler Haftası’ 10-16 Mayıs tarihleri arasında Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede farklı engel türlerine yönelik farkındalık etkinliklerinin düzenlendiği özel bir haftadır. Bu hafta boyunca özel eğitim ihtiyacı olan bireyleri topluma kazandırmak ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Engelliler Haftası münasebetiyle İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri koordinesinde gerekli izinlerin alınarak her bir güne ayrı bir yetersizlik türüne özgü ( görme yetersizliği, işitme yetersizliği, bedensel yetersizlik, zihinsel yetersizlik ve otizm spektrum bozukluğu) sergi, yarışma, empati atölyeleri, üniversitelerle ve paydaş kurumlarla işbirliği yapılarak panel, sempozyum, kültür sanat faaliyetleri, açık hava etkinlikleri, çeşitli ziyaretler vb. farkındalık çalışmaları planlanarak uygulanması ve gerçekleştirilen etkinliklerin yaygınlaştırılması amacıyla kurum web sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında yayınlanması hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.