KamuMeb

2021 Malî Yılı Pansiyon Bütçesi (Gelir-Gider Cetveli)

EĞİTİM PERSONELİ

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 92045992-841.02.01-E.18599965 sayılı 29 Aralık 2020 tarihli 2021 Malî Yılı Pansiyon Bütçesi (Gelir-Gider Cetveli) konulu resmi yazı yayınlandı.

Genel Müdür Bakan a. Cengiz METE imzalı resmi yazıda ‘’ Millî Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyonları Kanunu'nun 6. maddesinde, okul pansiyonu bütçesinin malî yıl itibariyle düzenleneceği ve Bakanlığımızca onaylanacağı hükme bağlanmıştır. Okul Pansiyonu bütçesinin hazırlanabilmesi için okul/kurum müdürlüklerince e-Okul modülü üzerinde e-Pansiyon uygulamasında yer alan ilgili veri giriş alanlarına ekte gönderilen "Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Pansiyonlu Okullarda 2021 Malî Yılı Gelir Gider Cetveli Hazırlama Rehberi"nde belirtilen esaslara göre veri girişlerinin en geç 15.01.2021 Cuma günü saat 18.00'a kadar okul müdürlüklerince yapılması gerekmektedir.

Bakanlığımızca elektronik ortamda gerekli inceleme ve değerlendirmeler yapıldıktan sonra kurum pansiyon bütçeleri onaylanacak ve onaylı bir örneği ilgili okul müdürlüklerinde muhafaza edilmek, bir örneği de okulun bağlı olduğu Saymanlık/Mal Müdürlüğüne teslim edilmek üzere e-Pansiyon raporları içerisinde yayımlanacaktır.’’ denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.