KamuMeb

Merkez ve Taşra Teşkilatı Şef ve Memur Kadroları İçin Görevde Yükselme Sınavı Talep Ediliyor

EĞİTİM PERSONELİ

Merkez ve Taşra Teşkilatı Şef ve Memur Kadroları İçin Görevde Yükselme Sınavı en son 2018 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nca gerçekleştirilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Personel Genel Müdürlüğü'nce Merkez ve Taşra Teşkilatı Şef ve Memur Kadroları İçin Görevde Yükselme Sınavı Başvuru Kılavuzu yayınlanmıştı.

Başvuruları 15-24 Ekim 2018 tarihleri arasında alınan Merkez ve Taşra Teşkilatı Şef ve Memur Kadroları İçin Görevde Yükselme Sınavı 9 Aralık 2018 tarihinde saat 14.30'da tek
oturum halinde; Adana; Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van ilinde gerçekleştirilmişti. Sınavda adaylara eşit puan ağırlıklı toplam 100 adet çoktan seçmeli (5 seçenekli) soru sorulmuş ve sınav 120 dakika sürmüştü. Sonuçlar ise 10 Ocak 2019 tarihinde açıklanmıştı.

Merkez ve Taşra Teşkilatı Şef ve Memur Kadroları İçin Görevde Yükselme Sınavı ile Merkez Teşkilatına 64 Şef, Taşra Teşkilatına 1750 Şef olmak olmak üzere toplam 1814 Şef alınacağı; Merkez Teşkilatına 40 Memur, Taşra Teşkilatına 3450 Memur olmak üzere toplam 3490 Memur alınacağı açıklanmıştı.

Şef kadrosuna atanacaklarda; en az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak, son 2 yılı Bakanlıkta olmak üzere Devlet memurluğunda en az 5 yıl görev yapmış olmak, bulunduğu görev unvanında veya aynı düzeydeki görevlerde toplam en az bir yıl görev yapmış olmak, yardımcı hizmetler sınıfı dışındaki kadrolarda görev yapıyor olmak şartı aranmıştı. Memur kadrosuna atanacaklarda; en az lise veya dengi okul mezunu olmak ve Devlet memurluğunda adaylığı kalkmış olmak şartı aranmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın tekrar Merkez ve Taşra Teşkilatı Şef ve Memur Kadroları İçin Görevde Yükselme Sınavı düzenlemesi ve sınav tarihinin bir an önce belirlenmesi talep edilmektedir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.