KamuMeb

Öğretmen Atamaları Konusunda Son Açıklamalar

EĞİTİM PERSONELİ

Yüz binlerce atama bekleyen öğretmen, yıl içinde gerçekleştirilen öğretmen ataması kontenjanlarının yetersizliğinden muzdarip olurken, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı cephesinde konu ile ilgili yapılan son açıklamaları sizler için derledik.

Hande Fırat moderatörlüğündeki Gece Görüşü programında öğretmen atamalarına yönelik bir soruyu yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Biz 18 yıllık süreçte 665 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik. Biz iktidara geldiğimizde 510 bin öğretmen vardı. Bu, küçümsenecek bir rakam değil. Bu sene için, öğretmenlerimize saygımız sonsuz, elimizden geleni mutlaka yapacağız. Bu yıl bütçemizde 20 bin öğretmen ataması programı var. Ama tabii bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın değerlendirmelerini alacağız. İnşallah bütçemizin biraz daha iyileşmesi halinde biz elbette öğretmenlerimize destek vermek, bu sayıyı daha da artırmak isteriz. Biz elimizden gelen çabayı göstereceğiz, onlar da sabırlı olsunlar. Öğretmenlerimiz için elimizden gelen her şeyi yapacağız, bundan emin olsunlar." demişti.

Akşam Tv'de canlı yayında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, engelli öğretmen atamalarına ilişkin konuşan Bakan Selçuk, "Engelli öğretmenlerin atanmaları konusunda çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor." demişti.

AK Parti döneminde 40 bin atama yapıldığını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bize düşen onlara düşen bu hakkı teslim etmek için daha çok çalışmak. Uzun yıllar boyunca AK Parti döneminde 40 bin atama yapıldı. Bu sene salgın koşulları nedeniyle 20 bin ile sınırlı kaldı. Bunun artması noktasında arzumuz ve başvurumuz var. Bu talepler devam ediyor. Bütçe imkanları çerçevesinde ne yapılabilirse yapacağız." demişti.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat tarafından 2021 Yılı Mart ayında verilen ek öğretmen atamasıyla ilgili soru önergesine Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nda verilen cevapta "Bakanlığımızın iletişim merkezine(MEBİM) Kasım 2020- Mart 2021 tarihleri arasında 1.663.236 çağrı gelmiş olup, bu tarihler arasında gelen çağrılardan 166'sı ek atama talebidir. Eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı Bakanlığımıza kullanım izni verilen öğretmen kadroları çerçevesinde karşılanabilmektedir. Kontenjan ise öncelikle öğretmen istihdamında güçlük çekilen ve kalkınmada birinci derecede öncelikli yöreler olmak üzere, ihtiyaç olan alanlarda illerin doluluk oranları dikkate alınarak belirlenmektedir. 2021 Mart Sözleşmeli Öğretmen Atama Dönemi'nde atanacak 20.000 sözleşmeli öğretmen sayısı da buna göre belirlenmiştir" denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.