KamuMeb

Öğretmenler Görev Yapmaktan Değil, Hak Etmedikleri İthamlara Maruz Kalmaktan Rahatsızlar

EĞİTİM PERSONELİ

Salgın döneminde öğretmenlerin canla başla görev yaptıklarını, hatta Vefa Destek Gruplarında sağlıklarını riske ederek gönüllü olarak çalıştıklarını hatırlatan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, bu süreçte bir kısım mülkü amirlerin öğretmenlere yönelik kırıcı sözlerine tepki gösterdi.

Bu güruhun öğretmenleri az çalışan çok para kazanan bir meslek grubu olarak lanse ettiğine dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, mülki amirlerin angarya işleri öğretmenlere yüklemesini de eleştirdi. 

Öğretmenlerin hizmet etmekten ve çalışmaktan asla rahatsız olmadığını söyleyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Öğretmenler görev almaktan değil, hak etmedikleri ithamlara maruz kalmaktan rahatsızlar. Öğretmelerimiz görevden kaçmıyor. Emin olun ki öğretmenler, uzaktan eğitim faaliyetinde yüz yüze eğitimden çok daha fazla mesai harcadılar. Eba Tv’de görev alan bütün öğretmenlerimize Vefa destek gurubunda görev alan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan; Vefa Destek Gruplarında görev alan kamu çalışanlarının ödüllendirildiğini hatırlatırken, bu ödüllendirmelerde bile ayrımcılık yapıldığına dikkat çekti. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Tabii ki, hiçbir meslektaşımız bir ödül beklentisiyle görev almadı. Ancak bu tür ayrımcı bir yaklaşım, çalışanlar arasında huzursuzluğa neden olmaktadır” dedi. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan haftada birden fazla nöbet tutan öğretmenlere ek ders ücreti ödemesini istedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Yıllardır sendikalar öğretmenlerin nöbet görevinin angarya olmaktan çıkarılmasını ve öğretmenlere nöbet ücreti verilmesini talep ediyordu. Nihayetinde Milli Eğitim Bakanlığı bu talebi kabul etti. Bu şekilde nöbet görevi angarya olmaktan çıkarıldı. Nöbet görevi verilen öğretmenlere haftada üç saat ek ders ücreti ödeniyor. Ancak haftada birden fazla nöbet görevi verilen öğretmenlere bu görevi fiilen yerine getirmesine rağmen haftada bir günden fazla nöbet ücreti ödenmemektedir. Bu konuyu Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a ilettim. Bir gün tutulan nöbet angarya oluyor da iki gün tutulan nöbet angarya olmuyor mu? Bunun düzeltilmesi lazım. Öğretmenler haftada birden fazla nöbet tutması halinde, diğer günlerin de nöbet ücretini almalıdır” diye konuştu. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Görevde Yükselme Yönetmeliği'nde değişik yapıldığını söyledi ve önemli açıklamalarda bulundu. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “İlçe Milli Eğitim Müdürü olma şartları değiştirildi. Buna göre ilçe milli eğitim müdürü kadrosuna atanacaklarda; yazılı sınav veya yazılı ve sözlü sınavı kazanarak atanmış olma şartı getirildi. Ancak bir sendika bundan rahatsız oldu ve liyakati, sınav başarısını dikkate alan bu düzenlemeyi yargıya taşıdı. Bilindiği üzere Yönetici Atama Yönetmeliği’nin değiştirildiği ve tüm ehil, vatan ve millet sevdalısı yöneticilerin bir gecede görevden alındığı 2014 yılı ve sonrası süreçte birçok yandaş, o sözde sendikanın istekleri doğrultusunda, sadece mülakatla yöneticilik makamlarına getirildi. Şimdi bunlara müktesebidir diyor. Peki bu neyin müktesebi? Bu, adaletsizliğin müktesibidir. 2014 yılından sonra yaşananların bir faturası olmalı ve bu güruh bu faturayı ödemelidir.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliği ile ilgili kapsamlı bir değişiklik hazırlığı içerisindedir. Bu değişiklilerin biran önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Artık etkin, donanımlı, ehil yöneticiler iş başında olmalıdır” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.