KamuMeb

Öğretmenlerimiz Hak Ettikleri Kadroya Kavuşmalı

EĞİTİM PERSONELİ

TBMM Genel Kurulunda, Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçe görüşmelerinde söz alan MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, MHP Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya ve MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek önemli açıklamalarda bulundular.

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, ''Öğretmenlik meslek kanununun çıkarılması kararı bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Kangrenleşmiş bu konuya vurduğu neşterle eğitim camiamızı rahatlatan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bakanlığımıza partimiz ve eğitim camiası adına şükranlarımızı sunuyoruz.'' dedi.

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, mesleki eğitim ile ilgili ''Bu okulların orta öğretim içindeki payları yüzde 35'lerden çok daha yükseklere çıkarılmalı, geleneksel çıraklık, kalfalık, ustalık eğitimi veren mesleki eğitim merkezleri teşvik edilmeli. Mesleki eğitim merkezleri ile sanayi ve KOBİ'ler arasında sektörel bağ kuran bir yapı oluşturulmalı. MHP olarak amacımız, boş kadrolara hak eden adayların atanması. Öğretmenin sözleşmelisi, ücretlisi olmaz. Öğretmenlerimiz hak ettikleri kadroya kavuşmalı.'' dedi.

MHP Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, ''Ölçme ve değerlendirmede yapılacak küçük bir hata dahi zincirleme yoluyla telafisi mümkün olmayan ağır sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle tamamen teknik bir konu olan bu alanda, bilimin ışığında sıfır hata idealini gerçekleştirmek esas olmalı. Unvanlarını almış olan üniversite hocalarını daha fazla kadro peşinde koşturmayalım, aynı şekilde öğretim üyelerinin özlük haklarıyla ilgili sorunların da giderilmesi gerekiyor.'' dedi.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, ''MHP olarak asgari ücretle çalışan emekçilerimizin rahat bir nefes alması için net asgari ücretin açlık sınırının üzerine çıkarılması ve asgari ücretliye büyükşehirlerde ulaşım desteği verilmesi görüşündeyiz. Ayrıca asgari ücretten vergi alınmamasını ve çalışanların asgari ücret kadar gelirinin vergi dışı bırakılmasını imkanlar çerçevesinde gerekli görmekteyiz.'' dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.