KamuMeb

Sözleşmeli-Kadrolu Ayrımını Ortadan Kaldıracak Bir İstihdam Modeli Geliştirilmelidir

EĞİTİM PERSONELİ

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Akit TV ve TV100’de eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, kadrolu ve sözleşmeli ayrımına değindi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “80 bin kişinin ücretli öğretmen olarak görev yaptığı bir eğitim sistemimiz var. Bu da öğretmen ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. Bu boşluğun tamir edilmesi ve ücretli öğretmenlik yerine kadrolu öğretmen istihdamının yapılması son derece önemli ve gereklidir. 

Sözleşmeli-kadrolu ayrımını ortadan kaldıracak bir istihdam modeli geliştirilmelidir. Bu, kamunun tamamı için sorun olmaya başladı. Çeşitli mevzuatlar üzerinden kamuda bir keşmekeş yaşanıyor. Sözleşmeli ve kadrolular arasında özlük hakları bakımından 26 çeşit farklılığın ortaya çıktığını görüyoruz. Burada istihdamın tekleşmesi konusu son derece önemlidir.

Önümüzde bir KPDK toplantısı var. KPDK’da biz altı konu üzerinde odaklandık. Kamu büyük bir alan ve dolayısıyla her alanın kendine ait sorunları var. Bu yüzden biz toplu sözleşmeye 600-700 madde ile gidiyoruz. Biz son KPDK’da gündemli toplantı isteğimizi dile getirdik. Tüm konuları KPDK’yagötürdüğümüzde tartışmaya zaman yetmiyor.Toplantı bu anlamda verimsiz geçtiği için sınırlı sayıda konunun görüşülüp mutlaka çözüme bağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Can alıcı, stres yaşanan noktalara kıymetli dokunuşlar yapabilelim istiyoruz. Son toplantıda konu başlıklarımızı, sözleşmeli istihdam, 4688 sayılı Kanun, görevde yükselme ve unvan değişikliği, yardımcı hizmetler sınıfının genel idare hizmetler sınıfına aktarılması, kılık-kıyafet serbestisive kamu görevlilerinin alım gücünün düşmesi olarak belirledik.” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.