KamuMeb

Bakan Selçuk Duyurdu! Mayıs Ayı İşsizlik Ödeneği Erken Ödenecek

EKONOMİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk son dakika açıklaması yaparak işsizlik maaşı için ödeme tarihini duyurdu. Mayıs ayı işsizlik maaşı ödemeleri için yapılan son dakika gelişmesi haberimizde... Mayıs ayı işsizlik maaşları ne zaman ödenecek? Sorunun yanıtı haberimizde...

Korana virüs salgını sonrasında ne yazık ki işsizlik maaşı başvuru rakamları büyük oranda artış göstermişti. 


MAYIS AYI İŞSİZLİK MAAŞI ÖDEMELERİ BAŞLADI!

Konu hakkında izahta bulundu.. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,'Mayıs ayı İşsizlik Ödeneği ödeme tarihini öne çektik. İşsizlik Ödeneği'ni ödemeye başladık' izahını yaparak ödemelerin başladığı sevindirici haberini verdi.


İŞSİZLİK MAAŞI NASIL ALINACAK, ÖDEMELER PTT ŞUBELERİ ÜZERİNDEN Mİ YAPILACAK?

Mayıs ayı işsizlik maaşı ödemeleri için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk daha önce yapmış olduğu açıklamasında maaş ödemelerinin banka hesaplarına otomatik olarak yapılacağını duyurmuştu.

Bunun için işsizlik maaşı alan kişilere banka IBAN numarası girmeye davet eden Bakan Selçuk IBAN numarası olmayan kişilerin ise mağdur olmamalarını sağlamak adına PTT şubeleri üzerinden işsizlik maaşı almaya devam edeceklerini dile getirmişti. 

Yani banka hesabı olan kişilere Mayıs ayı işsizlik maaşı ödemeleri girmiş oldukları IBAN numarası üzerinden banka hesaplarına otomatik olarak geçilecek. 

 IBAN numarası olmayan kişiler ise işsizlik maaşı parası ödemelerini kimlik belgeleri ile beraber PTT şubeleri üzerinden tahsil edecekler. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.