KamuMeb

Ek Ödeme ve Bayram İkramiyesi Açıklaması

EKONOMİ

Çevrim içi düzenlenen Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) Kasım Ayı Toplantısı'nda konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bütün ek ödemelerin emekliliğe sayılması gerektiğini, bayram ikramiyesi konusunda müjde beklediklerini belirtti.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Devlet memurlarının emeklilik hakları ve emekli maaşlarının belirlendiği mevzuatta gerekli değişiklik yapılarak memur maaşını oluşturan bütün kalemler ile ek ödeme, ek ders, döner sermaye ve diğer ödemeler de emekli keseneğine dâhil edilmelidir. Yapılacak değişiklikle memurların emekli ikramiyesi için öngörülen ödeme kalemlerine ek ödeme, ek ders, döner sermaye gibi bütün ödeme unsurları da eklenmelidir.

Kamuda memurlar dışında tüm personele ve emeklilere bayram ikramiyesi ödenmektedir. Bu haktan faydalanamayan tek kesim memurlardır. Bu durum büyük bir adaletsizlik yaratmaktadır. Her ne ad altında olursa olsun kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsü dışında çalışan tüm memur, sözleşmeli ve geçici, vekil gibi personele Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde bayram ikramiyesi verilmelidir.'' dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.