KamuMeb

Erdoğan ve Akşener’den EYT Açıklaması

EMEKLİ - SGK

KamuMeb.net - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda önemli açıklamalarda bulundular.

KamuMeb.net - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’EYT'de Demirel bir yanlışın içine düştü. Emeklilik meselesini eleştirmek için muhalefet teşvik ediyor. Erken yaşta emekliliğe karşıyız.'' dedi ve emeklilikte yaşa takılanları üzdü. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için, “Onların ne istediğini, taleplerinin ne anlama geldiğini çoğu kimse bilmiyor” ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) durumunu Meclis'e getirdik. Çiftçi 6-6,5 liraya mazot kullanıyor ama maalesef yatlar ÖTV'siz kullanıyor. Bütün bunlara baktığınız zaman tarımda üreten bir Türkiye'nin, 4 yıllık üniversite mezunu olup iş bulamadığı için mutsuz olan çocukların, üreten belediyeciliğe, üreten Türkiye'ye ihtiyacı var. Bunun yapılabilmesi için 31 Mart'ta Niğde'de kulağı çekeceksiniz. Kadınlara sesleniyorum, anne terliğini atabilirsiniz.'' dedi.

Türkiye'ye kıymayın bize kulak verin" diyen Akşener, ekonomideki dalgalanmalar hakkında, "Öncelikle TÜİK'i rahat bırakın. Sakın verilerle oynamayın. Sayıştay raporlarının gereğini yapın. Usulsüzlüklere müdahale edin. İsrafa son verin. Çalışanlara kriz zammı yapın. Bunları yaparsanız vatandaş nefes alır" dedi.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.