KamuMeb

Öğretmen ve Sağlık Personelini İlgilendiren Soru Önergesi

KAMU PERSONELİ

KamuMeb.net - Sayıları 400.000'i geçen ve atanamayan öğretmen atama beklerken yaklaşık 109 bin öğretmen açığı var. 2013 yılında 50 bin, 2014 yılında 55 bin, 2015 yılında 67 bin, 2016 yılında 35 bin, 2017 yılında yaklaşık 40 bin öğretmenin ataması yapılmıştı. 2018 yılı için 25 bin kişilik öğretmen ataması yapılması öngörülmüştü ama bu sayı yetersiz.

KamuMeb.net - 2018 yılı için öngörülen öğretmen ve sağlık personeli atamalarına ilişkin CHP Isparta Milletvekili irfan BAKIR tarafından verilen yazılı soru önergesinde ‘’Ülkemizde 2003-2017 döneminde yıllar itibarıyla ataması yapılan öğretmenlerin branşlar itibarıyla dağılımı nasıldır? Okullarımızda hangi branşlarda öğretmen açığı bulunmaktadır? 2018 yılı için öngörülen atanacak öğretmen sayısının yeterli olduğunu düşünüyor musunuz?’’ şeklinde sorular yer almaktadır.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil tarafından atanamayan sağlık personeli hakkında verilen soru önergesi, T.C. Sağlık Bakanı Sn. Dr. Ahmet DEMİRCAN tarafından yazılı olarak yanıtlanması gerekmektedir.

Tıp fakültesini bitirerek mecburi hizmet atamaları için başvuran genç doktorların ve sağlık personelinin atama işlemleri güvenlik soruşturması gerekçesi ile aylarca tamamlanamamaktadır. Ayrıca birçok genç sağlıkçının atamaları 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun Madde 48 /A gerekçe gösterilerek 'uygun görülmediği' tebliğ edilmektedir. 

Söz konusu kanunun ilgili maddesinde 'hüküm giymek' zorunluluğu vardır. Hakkında yargı kararı olmayan, uzmanlık sınavını kazanan binlerce genç sağlık personeli mağdur olmaktadır.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.