Öne Çıkanlar Ak Parti Grup Başkanvekili Denizli Milletvekili Avukat Cahit Özkan konut öğretmen Hakmar Express 8 Mart 2024 Aktüel Ürünler BİM 31 Ocak 2023 Aktüel Ürünler

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı Açıklaması

2024 yılından itibaren de Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı olacak. Şu anda 26, 27 ve 28'inci staj döneminde bulunan yaklaşık 3 bin 800 hakim savcı adayı bulunmaktadır. Toplamda 23 bin 826 hakim savcı bulunmaktadır. Şu anda mülakatları biten ve değerlendirme aşamasında olan, zabıt katibi, şoför, hizmetli ve ceza infaz koruma memurları olmak üzere toplamda 20 bin 857 personel alımı sınav sonuçları birkaç gün içerisinde açıklanacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ''Danıştay 10. Dairesi böyle bir karara vardı. Bu karar oy çokluğuyla alınmış bir karar. Sayın Daire Başkanı'nın da karşı oyu var. Karşı oya da baktığımız zaman oradaki gerekçeleri ortaya koyuyor. Burada tabii Danıştay'ın verdiği bu karar, kesin bir karar değil. Bu karara itiraz mümkün. Davalı taraf Ulaştırma Bakanlığı olarak görülüyor. Danıştay'ın ilgili dairesinin kararına karşı bu itiraz yapıldığında da, Danıştay İdari Dava Daireleri'ne gidecektir. Danıştay İdari Dava Daireleri de bu kararı değerlendirecektir.

Karara şöyle bir baktığımız zaman 2802 sayılı Hakim Savcılar Kanunu'na dayandırmış mahkeme üyeleri, daire üyeleri. Tabii bizim uluslararası yükümlülüklerimiz var, altına imza attığımız uluslararası sözleşmeler var. Havacılık alanında, sivil havacılık alanında. Dolayısıyla bu sözleşmeleri de gözardı etmemek lazım. Anayasamızın 90. maddesine göre uluslararası sözleşmeler bir kanunla çeliştiğinde sözleşme uygulanır. Burada tabii takdir, itiraz edildiğinde Danıştay İdari Dava Daireleri'nin önüne gelecektir ve oradan hukuki, doğru bir karar çıkacağına inanıyoruz.'' dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ''1000 hakim ve savcı yardımcısı alımıyla ilgili sınav 23-24 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek. Sınavı kazanan hakim savcı yardımcılarımız, 3 yıl hakim savcı yardımcısı olarak görev yapacaklar. Bunun bir bölümü Adalet Akademisi'nde eğitim olarak geçecek. Önemli bir bölümünde de tecrübeli hakim ve savcılarımızın yanında usta-çırak ilişkisi içerisinde yetişecekler. Eskiden hakim savcı adayı 2 yıllık bir staj dönemi vardı. Artık adaylık şeklinde değil, bundan sonraki süreçte hakim savcı yardımcılığı dönemi başlıyor.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.